Vízilabda

2024.06.21. 13:55

Gyöngyösön a pólósokat még láthatják a nézők

Szombat délelőtt (10 és 12 óra között) utoljára nyílik alkalom arra, hogy a nagyközönség Gyöngyösön személyes láthassa a párizsi olimpiára készülő férfi vízilabda válogatottat.

Bódi Csaba

Közös képen a pólósok és a fiatalság képviselői

Forrás: Beküldött fotó

A Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand az elmúlt napokban a nemzeti együttes vizes edzéseinek helyszínéül szolgált, míg Mátraházán az erőnléti foglalkozásokat tartotta Varga Zsolt szövetségi kapitány. A 21 tagú bő keret ezen a héten vált teljessé, ugyanis a BL-győztes ferencvárosi különítményen kívül az ezüstérmes olasz Pro Reccót erősítő Zalánki Gergő és a görög Olympiakosszal bronzérmes Vámos Márton is munkába állt. 

Tekintve, hogy a tréningeket bárki megtekinthette, akadt olyan edzés, hogy csaknem száz gyermek előtt hajtották végre a stáb utasításait Varga Dénes és társai.

Mivel az állóképesség javítása jelentette a fő cél, számottevő úszásmennyiség teljesítése várt a pólósokra. A Mátraházi Edzőtáborban végzett erőfejlesztés után jövő héten Horvátországba utazik a férfiválogatott, ahol június 30-án Zágrábban találkozik az előző két világbajnokság győztese. A júliusi programban margitszigeti főpróba és szicíliai, majd barcelonai túra szerepel.

Varga Zsolt szövetségi kapitány (jobbra) örömmel fogadta a gyerekek érdeklődését 
Forrás:  Beküldött fotó

Azt már a házigazda Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. ügyvezetője, Juhász Péter elevenítette fel, hogy 2009-ben ugyancsak a Mátra fővárosában hangolt a római vb-re az akkor Kemény Dénes vezette válogatott.

Biros Péterék előbb az magyar Universiade csapattal játszottak (19–5), majd Ausztrália ellen ugrottak vízbe. A 600 néző előtt rendezett találkozón a mieink 13–7-re győztek.

A magyar férfiválogatott kerete

Kapusok: Bányai Márk (Szolnok), Szakonyi Dániel, Vogel Soma (mindkettő FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián (mindkettő CN Marseille, francia), Burián Gergely (Vasas), Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vigvári Vendel (mind FTC), Hárai Balázs, Vigvári Vince (mindkettő OSC Újbuda), Kovács Péter, Tátrai Dávid (mindkettő BVSC-Zugló), Vámos Márton (Olympiakosz, görög), Vismeg Zsombor (Szolnok), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
A játékosok klubjaként azt tüntettük fel, amelyikből kiharcolták a válogatottságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában