Diáksport

2024.06.14. 16:16

Kemény Sportkavalkád 11 sportágban 14 helyszínen

Sport és egészséges életmód az iskolákban, valamint a Sportoló Nemzet programokhoz kapcsolódó sportrendezvény házigazdája lesz Eger.

Bódi Csaba

A kézilabda is a sportági palettán szerepel

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola és az Egri Városi Sportiskola közös rendezésében hétfőn 11 sportágban 14 helyszínen több száz diáknak kínálnak sportágválasztó bemutatót. a Kemény Sportkavalkád elnevezésű eseményen központja a Kemény Ferenc Sportcsarnok lesz. 

A körcsarnokban kézilabda, floorball, kosárlabda, asztalitenisz,  a Hadnagy úti tornacsarnokban röplabda és ökölvívás, a Küzdősport teremben karate és cselgáncs, a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban atlétika, a Körcsarnok galérián birkózás, Körcsarnok főbejáratnál a tájékozódási futás  sportágat lehet kipróbálni az EVSI sportszakembereinek és sportolóinak segítségével.  Az egyes  helyszíneken az osztályok tizenöt percet töltenek el.

A Kemény Ferenc Iskola 7–8. évfolyam diákjai részére  az iskola udvarán osztályok közötti kispályás labdarúgó és 3x3 elleni kosárlabda-bajnokságot szerveznek.

Az állomások végeztével minden részvevő a körcsarnokba vonul, ahol valamennyi osztályra kiterjedő sorversennyel zárul az esemény. A sorversenyben osztályonként hat tanulónak (3 lány és 3 fiú) kell részt vennie a kialakított hat pályán.  Az osztályok egymás ellen versenyeznek, majd a déli órákban eredményhirdetésekkel fejeződik be a Sportkavalkád.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában