Kézilabda

2024.06.19. 14:05

Címvédőként negyedik helyen végeztek a Kemény iskola kézisei

A IV. korcsoportos bajnoki cím után a III. korcsoportban negyedik helyen zártak a Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola fiú kézilabdázói a Diákolimpia országos döntőjében. A debreceni tornát a komlóiak uralták.

Tóth Balázs

Az egriek emelt fővel térhettek haza

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A címvédőként szereplő egriek a csoportkört két győzelemmel és egy vereséggel zárták, az elődöntőben a későbbi győztes komlói Gagarin Általános Iskolától szenvedtek vereséget, a bronzmérkőzésen pedig egy találattal maradtak alul a másik komlói csapattal szemben, amelytől a csoportkörben is kikaptak. Sorsukat 20–20-nál kapott fölösleges kétperces büntetés pecsételte meg, amiből másodpercek alatt kétgólos hátrányt szedtek össze, amelyet már nem tudtak ledolgozni.

– Összességében eredményes tornát zártunk, nagyon örültünk, hogy bejutottunk az országos döntőbe. A bronzmérkőzésen egy góllal alulmaradtunk a komlói csapattal szemben, de az évet tekintve szép sikert, jó eredményt értünk el. A csapat egyik fele 2011-es születésű, a másik fele valószínűleg jövőre is számításba vehető ebben a korosztályban, de a többi csapat is ilyen összetételben játszott. Jó meccseket vívtunk, a csoportban volt két tízgólos győzelmünk, a bronzmérkőzésen szoros vereséget szenvedtünk, de emelt fővel távozhatunk – értékelt Terenyei Ákos, a csapat egyik felkészítője.
Mint mondta, meglepetésnek számított, hogy komlói ellenfelüket a nádudvariak legyőzték, mert a baranyaiak kiemelkedtek a mezőnyből fizikálisan, játékban és sebességben egyaránt. Örültek volna, ha megcsípik őket a helyosztón, sok mindennel próbálkoztak, de egy gól különbség maradt. Adódtak periódusok amikor a támadás is jól működött, a védekezésre, kapusteljesítményre végig nem lehetett panasz.

Szedláktól Mártonig
A negyedik helyezett csapat tagjai: Szedlák Ádám, Hortobágy Bendegúz, Farsang András, Kovács Keve, Berlinszky Hunor, Hulyák Vilmos Vid, Vollár Pál, Kárpáti Áron, Erdős Olivér, Juhász Gergő, Tóth Botond, Salamon Hunor, Sütő Benett, Márton Ádám. Felkészítők: Terenyei Ákos, Terenyei Ádám

Öt mérkőzést játszottak az egriek

Csoportmérkőzések
Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola–Mezőkövesdi Általános Iskola 23–13
Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola–Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola 16–27
Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola–Szilvási Általános Iskola Felsőszilvási Általános Iskolája (Komló) 17–20
Elődöntő
Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolája (Komló)–Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola 25–14
Bronzmérkőzés
Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola–Szilvási Általános Iskola Felsőszilvási Általános Iskolája (Komló) 24–25

A végeredmény

1. Komló, Gagarin Általános Iskola
2. Nádudvar, Kövy Sándor Általános Iskola
3. Komló, Szilvási Általános Iskola Felsőszilvási Általános Iskolája
4. Eger, Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola

Különdíjasok

A legtechnikásabb játékos: Gyenes Levente, Komló, Szilvási
A legjobb kapus: Kovács Alex, Nádudvar
Gólkirály: Czéder Attila, Komló, Gagarin
A bajnokcsapat felkészítője: Kollai Tamás Zoltán

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában