Kézilabda

2024.06.13. 10:21

QHB-Eger: hét játékos távozott, köztük két légiós

A férfi NB I. 2023/24-es szezonjában tizedik helyen zárt QHB-Eger közösségi oldalán adott hírt a távozó játékosokról, illetve azokról, akik a következő szezonban is egri színekben szerepelnek.

Sike Károly

Döme Szabolcs (a labdával) a ceglédieket választotta

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az utolsó mérkőzés utolsó pillanataiban biztosította be bennmaradását a férfi NB I.-ben, az élvonalban újoncként szereplő QHB-Eger. Az első osztályú tagság meghosszabbítását követően felgyorsultak az események a jövő évi csapat kialakítását illetően, s mára azt is láthatjuk, hogy milyen személyi változások történtek a csapat háza táján.

A vármegyeszékhelyiek az elmúlt hetekben posztokra lebontva osztották meg a nyilvánossággal, hogy kik azok a játékosok, akik távoznak, illetve kikre számíthat a folytatásban a szakvezetés. A szakmai munkát továbbra is Tóth Edmond irányítja.
Mindkét jobbátlövő távozott, a lengyel Bartosz Nastaj mellett a PLER-Budapest csapatához visszatérő Boros Balázs is új kihívásokat keres. Ugyancsak a PLER kötelékében folytatja az irányító Kavin Mátyás, míg Juhász Patrik alacsonyabb osztályban pallérozódhat tovább. A beálló Döme Szabolcs az NB I/B-s Ceglédi KK ajánlatára mondott igent, míg a portugál balátlövő, Francisco Silva leendő klubjáról egyelőre nincs információ. Bajus Brunó műtétet követően térhet vissza a sportág vérkeringésébe. A távozók listáján tehát hét játékos szerepel, s legalább ennyi érkezőre is számítani lehet.
Konkrétumokat az elkövetkezendő hetekre ígért a klubvezetés. Információink szerint rutinos külföldi kézilabdázók mellett fiatal magyar tehetségek is képben vannak.

Így áll a 2024/2025-ös keret
KAPUSOK: Marczika Barnabás, Ágoston Áron
JOBBSZÉLSŐK: Lezák Áron, Maracskó Zalán
JOBBÁTLÖVŐK: 
IRÁNYÍTÓ: Tóth Károly
BEÁLLÓ: Abdeldjalil Zennadi (algériai) 
BALÁTLÖVŐ: Tóvizi Tamás
BALSZÉLSŐ: Száva Máté
VÉDEKEZŐ: Kiss Gergő

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában