Sakk

2024.07.08. 14:24

Az egri nemzetközi nagymester az A-csapatban jászik a 45. Sakkolimpián

Sokáig kérdésnek számított, hogy kik képviselik a honi legjobbak alkotta kvintettet a Budapesten szeptember 10. és 23. között rendezendő 45. Sakkolimpián.

Bódi Csaba

Gledura Benjámin a biztosat csupán pár napja tudta meg

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Bizakodtam benne, hogy benne leszek az első öt játékos alkotta A-csapatban, de ez nem volt egyértelmű, mivel sokan rendelkezünk hasonló játékerővel – mondta portálunknak Gledura Benjámin.

– Biztosat csupán pár napja tudtam meg. Remélem, hogy tudom majd segíteni a csapatot az olimpián. 

Az egri nemzetközi nagymester Berkes Ferenc, Lékó Péter, Rapport Richárd és Sanan Sjugirov társaságában került be a szövetségi kapitányként Ács Péter irányította magyar A-csapatba. Gledura Benjámin jelenleg is a válogatott edzőtáborában készül, és még sok többnapos összetartás vár rá és társaira az olimpiáig. 

– Versenyek szempontjából az Ajka Rapid magyar bajnokságon ülök asztalhoz július 20–21-én, augusztus közepén pedig a spanyol csapatbajnokságon veszek részt – tette hozzá a nemzetközi nagymester

A B-csapat összeállítása: Antal Gergely, Bánusz Tamás, Kozák Ádám, Papp Gábor, Prohászka Péter; szövetségi kapitány: Medvegy Zoltán. A C (U25) csapatban Juhász Ágoston, Kántor Gergely, Karácsonyi Gellért, Krstulovic Alex és Vanczák Tamás szerepel, a szövetségi kapitány pedig Gonda László.

A nőknél a szintén az A jelű ötösben kapott helyett Lázárné Vajda Szidónia. Az Egri Bolyky Bástya SE vendégjátékosa mellett Gaál Zsóka, Hoang Thanh Trang, Papp Petra és Terbe Julianna alkotja a Fodor Tamás vezényelte együttest. A hölgyek B-csapatának tagjai: Demeter Dorina, Karácsonyi Kata, Lakos Nikoletta, Mihók-Juhász Barbara,  Terbe Zsuzsanna; szövetségi kapitány: Galyas Miklós.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában