KÉZILABDA

2017.12.16. 17:21

A Vác éket ütött a gyöngyösiek sorozatába

Három veretlen mérkőzés után ismét kudarcot vallott a B. Braun Gyöngyös, amely a forduló előtt mindössze négy ponttal álló váciaktól szenvedett vereséget.

Sike Károly

Lubomir Duris térdsérülést szenvedett Fotó: Lénárt Márton

Ismét megtorpant az elmúlt hetekben felfelé ívelő pályára került mátraaljai gárda. Az FTC mellett a kiesés rémétől leginkább fenyegetett Váci KSE, a gyöngyösi vendégjáték során a második félidőben szinte átrobogott a „kisasszony-kézilabdát” bemutató hazai gárdán.

– Nem bírtuk el azt a veszteséget, amit a korán sérülést szenvedett Lubomir Duris kiválása okozott – magyarázta Konkoly Csaba, a gyöngyösiek vezetőedzője. – A második félidei játékunk a jó kezdés ellenére több okból is csalódás. Egyrészt keveset sikerült megvalósítani abból, amit a szünetben megbeszéltünk, másrészt az idő múlásával a hitünket is elveszítettük. Huszonhét találattal illene itthon mérkőzést nyerni, s ezzel rá is világítottam a legfőbb problémánkra.

Kétgólos hátrányt ledolgozva, a 18. percben vette át a vezetést (9–10) a Vác, s már a szünetre megnyugtató előnnyel vonulhattak Koller Tamásék. A fordulás után pillanatok alatt egy gólra zárkózott a Gyöngyös, de a 43. percben már hatgólos vendégvezetés (17–23) szerepelt az eredményjelzőn. A legnagyobb különbség a 46. percben mutatkozott (18–26).

Lubomir Duris térdsérülést szenvedett Fotó: Lénárt Márton

– Hosszú ideje vártunk már az idegenbeli győzelemre, idejét sem tudom mikor nyertünk utoljára a váci táblán túl – lelkendezett Gúnya Péter, a váciak vezetőedzője. – Kiváló egyéni teljesítményeket láttam, a védekezésünk a huszonhét kapott gól ellenére jól működött. Mentálisan is bírtuk a csatát, jól küzdöttünk, minden elismerésem a játékosaimé.

A találkozót követő sajtótájékoztatón a mérkőzés első félidejében kilenc gólt szerző Kovacsics Péter sem tudta leplezni csalódottságát.

– A felkészülés alatt nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésünk stabilizálására, mégsem működött – emlékeztetett a gyöngyösiek balszélsője. – Lubomir Duris nélkül a támadójátékunk is eléggé szaggatottá vált, hiányzott a lendület és a folyamatosság. A folytatásban mindenkitől több kell, hogy sikerrel vegyük az előttünk álló akadályokat.

Következik: Eger SBS Eszterházy–B. Braun Gyöngyös, december 20., szerda, 18.00.

Remeklő légiósok egész sora a váciaknál

A férfi NB I 14. fordulójának mérkőzésén:

B. Braun Gyöngyös–Váci KSE 27–33 (13–17)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, 600 néző. V.: Bócz, Wiedemann.

Gyöngyös: Hudák – Gábori 2, Markez 5, Sipeki 1, M. Mikita 6, Duris, KOVACSICS 10 (3). Csere: Holló M. (kapus), Martins 2, Rodolfo, Lele, Urbán, Loncar, Németh T. 1. Edző: Konkoly Csaba.

Vác: PAUL – Ménfői 1, Török 3, DAVIDOVICS 4, SAKIC 5, GRBAVAC 5, Holpert 2. Csere: Rózsavölgyi (kapus), KOLLER 6, Törteli, BALAZ 5 (3), Kecskeméti 1, Tyiskov, Tárkányi 1. Edző: Gúnya Péter.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–3, 12. p.: 7–5, 18. p.: 9–10, 24. p.: 10–12, 36. p.: 17–20, 42. p.: 18–23, 48. p.: 19–26, 54. p.: 22–28.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában