ÖKÖLVÍVÁS

2018.01.18. 15:26

Bornemissza, ORV és válogatott mérkőzés

A törökök ellen a Dobó téren bunyóznak.

B. Cs.

A Bornemissza Gergely-emlékversenyre 68. alkalommal kerül sor Fotó: Huszár Márk

Várhatóan három földrész 15–20 országának legjobb ifjúsági és junior versenyzői vendégeskednek március 6. és 8. között az egri a Kemény Ferenc Sportcsarnokban, miután a 68. Bornemissza Gergely-emlékverseny szerepel a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) versenynaptárában is. A rendezvényről tegnap a Magyar Ökölvívó Szakszövetség képviseletében Nagy Anett Viktória főtitkár, Dobrádi Zsolt, Lukács Adorján és Dorkó Péter, a város nevében Martonné Adler Ildikó alpolgármester, Petrovai József sportreferens és Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola igazgató egyeztetett.

A Városházán tartott összejövetelen elhangzott, hogy a fiúknál ifjúsági (10 súlycsoport) és junior (13 súlycsoport), a lányoknál pedig csak ifjúsági (4 súlycsoport) korosztályban lépnek szorítóba az utánpótlás korú ökölvívók.

A Bornemissza Gergely-emlékversenyre 68. alkalommal kerül sor Fotó: Huszár Márk

A MÖSZ által rendezendő, jelentős turisztikai bevételt ígérő versenyt az egri önkormányzat támogatja. Ezt köszönte Nagy Anett Viktória, aki a megyeszékhelyi ökölvívósport eredményeit is méltatta. Az EVSI tavaly harmadik helyen végzett a klubok rangsorában, és továbbra is központja az öt megyére bővülő Észak-magyarországi régiónak. Dorkó Péter kinevezték a magyar serdülő válogatott edzőjének, és a korosztály felkészülés helyszínét Tatáról Egerbe helyezték át.

A MÖSZ részéről Nagy Anett Viktória (középen) vezette a megbeszélést Fotó: EVSI

Idén a városban a Bornemissza-emlékversenyem kívül április 14–15-én az Olimpiai Reménységek Versenye, majd augusztus 1-jén a Magyarország–Törökország válogatott találkozó szerepel a kiemelt programok között. Utóbbinak a Dobó téren felállított ring ad majd helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában