AMERIKAI FUTBALL

2018.01.17. 17:41

Eger Heroes: jó emberek is legyenek

Tisztelet a játék, a csapat, az ellenfél és a bírók iránt! Ahogy Veszeli Gábor csapatgyűlésen elmondta, ahhoz tartja magát mindennapok során, és ezt várja el a gárda tagjaitól is.

B. Cs.

Az egriek (jobbra) alacsonyabb osztályban játsszák az 2018-as évet Fotó: Lénárt Márton

Az Eger Heroes új vezetőedzője számára ugyanis nemcsak az a fontos, hogy jó játékosok alkossák a keretet, hanem jó emberek legyenek a Hősök.

Veszeli Gábor Fotó: Lénárt Márton

A megyeszékhelyiek szakvezetője a tavaly elköszönt Szeredi László helyére lépett azok után, hogy tavaly a Heroes defense edzőjeként számíthattak a szakértelmére.

– Számomra nem volt kérdés, hogy továbbra is az Eger edzője szeretnék lenni – fogalmazott a tréner a klub honlapján. – Természetesen a csapat visszasorolása után a külföldi vezetőedző szerepvállalása nem volt reális, viszont nekem nem volt kérdés, hogy segítsem tovább a Hősök munkáját. A miértre nagyon egyszerű a válasz, Herke Zsombor elnök adta meg tavaly számomra a lehetőséget, hogy a HFL-ben bemutatkozhassak edzőként. Az elmúlt idő alatt kiváló embereket ismertem meg a csapatban és körülötte, így nagy örömmel vállaltam el a felkérést. Jó edzői gárdával futunk neki a 2018-as szezonnak, anelyben Molnár Máté vezetni a védelmet, jómagam pedig Bíró Tiborral együtt a támadó egységet irányítom, valamint a vezetőedzői feladatokat is igyekszek legjobb tudásom szerint ellátni.

Veszeli Gábor a 2018-as kihívásokat illetően arról beszélt, hogy a Divízió 2 mezőnye érdekesen alakul majd. A legnépesebb bajnokság lesz a maga kilenc csapatával, amelyben megtalálhatók a rutinos rókák (Rebels Old Boys), vagy az újonnan csatlakozó (Dunakeszi Rangers) is. Hajtós, kemény, jó meccseket vár a szakember a az idei évben.

– Az Eger Heroes csapata 2017-ben HFL-elődöntőt játszott, de nem lesz könnyű feladatunk az idei bajnokságban – tette hozzá a szakvezető. – Tavalyi eredményünk miatt mindenki bennünket akar majd megverni. Édes tehernek számít, hogy sok új játékost kell beépítenünk a csapatba. Építkezünk és a legjobb tudásunkat fogjuk adni.

USA-beli élmény

A 48 éves Veszeli Gábor 1999-től hosszabb töltött az Egyesült Államokban, ahol „megfertőzte” a sportág. Hazatérése után 2010-ben csatlakozott a Bp. Hurricanes csapatához, és 2012 decemberéig játszott az osztrák és a magyar bajnokságban. Azt követően a Győr Sharks gárdáját erősítette. Edzősködni 2013-ban kezdett, a Bp. Titansnél volt QB edző, majd 2014-ben QB és WR edző. 2015-ben a Bp. Eagels QB és erőléti trénere lett. 2016-ban a Debrecen Gladiátors stábját erősített, 2017-től pedig a Heroes-nál tevékenykedik.

Az egriek (jobbra) alacsonyabb osztályban játsszák az 2018-as évet Fotó: Lénárt Márton

Az EGRIEK IDEI MÉRKŐZÉSEI

Március 18., vasárnap:

Eger Heroes–Rebels Oldboys (otthon)

Április 1., vasárnap:

Wolverines–Eger Heroes (idegenben)

Április 15., vasárnap:

Eger Heroes–Miskolc Steelers2 (otthon)

Május 13., vasárnap:

Eger Heroes–Budapest Wolves 2 (otthon)

Május 27., vasármap:

VSD Rangers–Eger Heroes (idegenben)

Június 10., vasárnap:

Dabas Sparks– Eger Heroes (idegenben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában