KÉZILABDA

2017.12.17. 21:24

Eger SBS: felszabadultan Orosházán

A nyitófordulóban aratott hazai győzelmet követően vendégként is legyőzte az Orosházát az Eger SBS Eszterházy.

S. K.

Egri öröm a viharsarkiaknál Fotó: Lénárt Márton

Vaskó Péter találatának köszönhetően egri góllal indult a találkozó, amelyre a hazaiak szélsője, Gyene Norbert hétméteresből válaszolt. A folytatásban ismét a vendégek szereztek vezetést, az előnyük pedig egyre csak nőtt. Előbb 1–3, majd 3–8, a 24. percben pedig már 5–11-es állás szerepelt az eredményjelzőn. A félidő zárása előtt ugyan sikerült faragni hátrányából a házigazdáknak, de így is megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre Szabó Péterék.

Egri öröm a viharsarkiaknál Fotó: Lénárt Márton

A második játékrészben sem változott jelentősen a játék képe. Az orosháziak minden erőfeszítésük ellenére sem tudtak két gólnál közelebb férkőzni a vendégekhez. Az egriek sikeréhez ezúttal is kellő alapot szolgáltatott a kiváló védekezés, illetve a hetek óta ihletett formában védő Richard Stochl parádés teljesítménye. A színes támadójátékból szinte valamennyien kivették a részüket, így a játék valamennyi elemében sikerült a viharsarkiak fölé nőni.

A férfi NB I 14. fordulójának mérkőzésén:

Orosházi FKSE–Eger SBS Eszterházy 25–28 (9–12)

A góldobók: Pásztor 6, Gyene 4, Markoszki, Milas, Németh G. 3–3, Németh L. 2, Srsen, Knezevics, Ferenczi, Stranigg 1–1, ill. Petro 5, Szabó P., Radjevics 4–4, Antl 3, Vaskó, Lezák, Stochl, Aflitulin, Takács 2–2, Szepesi, Dobó 1–1.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában