LABDARÚGÁS

2018.01.18. 20:10

Eger SE: még jobbá akarnak válni

A Boldog elleni nyitányon elveszített két pont nem jelentett jó rajtot az Eger SE csapatának, ám a folytatásban megmutatta a megyeszékhelyi gárda, hogy méltán pályázik a bajnoki címre a megyei I. osztályban.

Bódi Csaba

Vígh Ferenc több pozitív élményt is említhetett Fotó: Korsós Viktor

Visszapillantásként az idény kapcsán Vígh Ferenc játékos-edzőt arra kértük, hogy beszéljen a két végletről, vagyis mi jelentette számára a szezon legkeserűbb, illetve legörömtelibb pillanatát, eseményét.

1. Eger SE

Otthon:

8

7

1

31–5

22

Idegenben:

7

6

1

24–5

19

Összesen:

15

13

2

55–10

41

– Abban a szerencsés helyzetben voltam az ősszel, hogy kevés negatív és keserű pillanatot éltünk át a srácokkal – felelte a szakember.

– A két negatív esemény a Boldog és a Felsőtárkány elleni mérkőzéshez kötődik. Bosszantó volt kintről, hogy kétszer is megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. A Besenyőtelek ellen a második félidő nem tetszett, és akadt több olyan 90 perc a szezon elején, ahol a második félidőben már nem játszottunk olyan gólerősen,mint tettük azt sokszor az első félidőben. Ezen próbáltunk javítani a bajnokság hajrájában. A hibákból tanulnunk kell és ki kell javítanunk ezeket. Akkor leszünk még jobb csapat, ha ez sikerül.

Örömteli történésként a következőket idézte a tréner.

Vígh Ferenc több pozitív élményt is említhetett Fotó: Korsós Viktor

– Pozitív élmény hála az égnek több volt számunkra az ősszel. Több olyan mérkőzést játszottunk, ahol tetszett a csapat játéka és hozzáállása, ami eredménnyel, gólokkal is párosult. A Maklár elleni párharc volt az, amikor a csapat tényleg igazi nagybetűs csapat volt. A hátrányunk után Mindenki a maximumot nyújtotta, hogy a magunk javára fordítsuk a mérkőzés állását. A legpozitívabb benyomást rám csapatként a Pétervására tette. Bátran és férfiasan játszottak a péterkeiek és a sima győzelmünk nagy fegyvertény volt ellenük – zárta szavait Vígh Ferenc.

Vivát, Viktor!

Kétség sem fér hozzá, hogy Fekete Viktor leigazolásával ászt húzott az Eger SE. A 36 éves támadó tíz évvel korábban már viselte a megyeszékhelyiek mezét, azonban a jelen korszak felülmúlja az előzőt. A petőfibányai illetőségű támadó ősszel 13 bajnoki találkozón 19 alkalommal talált kapuba, amivel magasan vezeti a házi góllövőlistát. Legtöbbször (4) a záró játéknapon a bélapátfalviaknál talált kapuba, míg duplázni ötször tudott. Azt, hogy a kapu előtt mennyire feltalálja magát számtalan mérkőzés és gól bizonyítja, amelyeket strandlabdarúgásban és futsalban fűződnek a nevéhez.

Fekete Viktor ballal jobbal tüzelt Fotó: Huszár Márk

HÁZI GÓLLÖVŐLISTA

19 gólos: Fekete Viktor

6 gólos: Gresó Mátyás

5 gólos: Busai Barna, Farkas Krisztián

4 gólos: Benke Norbert, Lakatos Béla

3 gólos: Antal Zsolt, Titkó Krisztián, Debreczeni Dávid

2 gólos: Vajda Ákos

1 gólos: Vígh Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában