kézilabda

2017.09.21. 20:10

Eger–Vác: Bajorhegyi, Gúnya és Balogh is megszólalt

Pénteken 18 órától a Váci KSE együttesét fogadja az Eger SBS Eszterházy a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Sike Károly

Bajorhegyi Ádám Fotó: Lénárt Márton

A férfi NB I 3. fordulójában:

Eger SBS Eszterházy–Váci KSE

Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, péntek, 18.00. V.: Bíró Á., Kiss O.

Jegyárak. Felnőtt: 1.000 forint. Diák/nyugdíjas: 500 forint.

EGER. KAPUSOK: Richard Stochl (szlovák), Repóth Dániel, Nagy Dominik. JOBBSZÉLSŐK: Lezák Áron, Vaskó Péter. JOBBÁTLÖVŐ: Igor Radojevics (montenegrói). IRÁNYÍTÓK: Inal Aflitulin (orosz), Takács Bence. BEÁLLÓK: Andrej Petro (szlovák), Füzi Dániel. BALÁTLÖVŐK: Dobó Zsolt, Szabó Péter. BALSZÉLSŐK: Radoslav Antl (szlovák), Szepesi István. VÉDEKEZŐK: Bajorhegyi Ádám, Kiss Gergő.

VÁC. KAPUSOK: Teodor Paul (szlovák), Rózsavölgyi Gergő. JOBBSZÉLSŐK: Ménfői Attila, Kecskeméti Tamás. JOBBÁTLÖVŐ: Maros Baláz (szlovák). IRÁNYÍTÓK: Marko Davidovics (bosnyák), Török Ádám, Törteli Koppány Bence. BEÁLLÓK: Marin Sakic (horvát), Tyiskov Mihály, Galbos Kristóf. BALÁTLÖVŐK: Ante Grbavac (horvát), Koller Tamás, Czene Dávid. BALSZÉLSŐK: Holpert József, Tárkányi Bence. SÉRÜLT: Ulicsinyi Péter.

A bajnokság állása:

1. Szeged

4

4

129–79

8

2. Veszprém

3

3

110–55

6

3. Balatonfüred

2

2

60–50

4

4. Eger

3

2

1

65–77

4

5. Cegléd

3

1

1

1

70–76

3

6. Tatabánya

2

1

1

56–49

2

7. Dabas

2

1

1

50–55

2

8. FTC

2

1

1

48–57

2

9. Gyöngyös

3

1

2

64–86

2

10. Budakalász

2

1

1

44–48

1

11. Vác

2

2

47–49

0

12. Komló

2

2

46–57

0

13. Csurgó

1

1

15–31

0

14. Orosháza

3

3

67–102

0

Erdőtelken is megélik az egri sikereket

– Az erdőtelki üzemünk mindennapjait is megédesítik az Eger SBS Eszterházy sikerei, a dolgozóink között már évekkel ezelőtt kialakult egy mag, amely folyamatosan figyelemmel követi a csapat szereplését, s ha lehetőségük adódik, a helyszínen is szurkolnak a kézilabdázóknak – osztotta meg Balogh László, a névadó SBS Kft. tulajdonosa, ügyvezetője. – Nagyon büszkék vagyunk az együttesre, a dolgozóink szemlátomást magukénak érzik a gárdát, s a közösség aktív részeseiként élik meg a sikereket. Jó érzés, hogy Eger város sportszertő közönsége is egyre inkább kötődik a klubhoz, amit mi sem bizonyít jobban, hogy hétről-hétre megtöltik a Kemény Ferenc Sportcsarnok lelátóját. A lelkesedésükkel és sportszerű buzdításukkal már az ország számos pontján kivívták a szimpátiát. Az Orosháza elleni első hazai mérkőzés idején bokros teendőim máshová szólítottak, de pénteken minden bizonnyal én is ott leszek a lelátón. Remélem, hogy lehet még nyújtani ezt a remek szériát, s idén még többre leszünk képesek, mint tavaly.

Balogh László Fotó: Lénárt Márton

„Korai lenne még, hogy beárazzanak”

– Elkeseredettségről szó sincs, inkább a becsvágy nő bennünk – közölte Gúnya Péter, a váciak vezetőedzője. – Annak ellenére, hogy az elmúlt két mérkőzésen alul maradtunk, egyszer sem játszottunk alárendelt szerepben. A Gyöngyös elleni vereség inkább fájó, a Ferencváros ellen már jobban teljesítettünk. Alakulóban lévő együttes fut ki hétről-hétre a pályára, amely nagyon éhes már a sikerre. Ami feltétlen pozitívum, hogy a védekezésünk jól működik, a támadójátékunk az, ami nehezebben áll össze. Ha e tekintetben tudunk előre lépni, nagyobb esélyünk lehet a sikerre. Soros ellenfelünk rendkívül tapasztalt játékosokból áll, nálunk viszont a fiatalok vannak túlsúlyban. Más stílusú együttesek csapnak össze, de mindkét oldalnak megvannak a maga előnyei. Arra törekszünk, hogy a mi elképzeléseink érvényesüljenek, megpróbáljuk rájuk erőltetni az akaratunkat. Megyünk és harcolunk, hosszú még a bajnokság ahhoz, hogy bármely együttest beárazzon a közvélemény. Idén is arra lehet számítani, hogy a topcsapatokat leszámítva bárki, bárhol képes lehet a pontszerzésre. Miért ne nyerhetnénk mi is Egerben? Ez a cél, pontért, pontokért utazunk a hevesi megyeszékhelyre.

Gúnya Péter Fotó: Váci KSE/Facebook

Jelszó a pályán: a mentalitáson ne változtass!

– Biztos vagyok benne, hogy sebzett vadként érkeznek a váciak, hiszen az előző két mérkőzés nem az elképzeléseik szerint alakult – vélekedett az egri védelem kulcsjátékosa, Bajorhegyi Ádám, aki 2012-től két idényen át erősítette a Váci KSE gárdáját, majd a Komló és a német HC Elbflorenz együttesének érintésével 2015 nyarán érkezett az Eger SBS Eszterházy csapatához. – Minden bizonnyal meg akarják mutatni, hogy a jelenlegi szerepléstől többre hivatottak, s ennek érdekében mindent bevetnek majd. Nekünk viszont a hazai mérkőzések kiemelten fontosak, a sikerhez pedig elengedhetetlen, hogy ugyan olyan mentalitással fussunk ki a parkettre, mint tettük azt az Orosháza ellen vagy épp Gyöngyösön. Az elmúlt két győzelem igazi csapatmunka volt, ezt a hozzáállást várom most is a társaktól. A sikerrel megvívott megyei rangadót követően kaptunk egy kis pihenőt. A másnapi jó hangulatú családi nap után kedden vettünk részt az első komolyabb edzésen, ahol már a soros ellenfélre vonatkozó taktika is előkerült. Reméljük, hogy a várhatóan nagy számú szurkolótábortól ezúttal is extra buzdítást kapunk, és a mérkőzés végén együtt ünnepelhetjük majd szeretett szurkolóinkkal az újabb két pontot.

Bajorhegyi Ádám Fotó: Lénárt Márton

Sike Károly

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában