LABDARÚGÁS

2018.09.13. 19:41

„Élve akarok hazamenni” – mondta a játékvezető

Az edző régen is látott kemény csapatokat, de nem féltek a futballisták és a játékvezetők.

Heol Sport

Az erdőtelkiek szerint a csapatok többsége tudja, hogy nem könnyű náluk focizni és nyerni Fotó: Lénárt Márton

Erdőtelken alig több mint félóra elteltével már három góllal vezettek a novajiak. Utána jött a hazai Pengő Zsolt triplája (3–3), majd pedig a vendégektől lesújtó vélemények viselkedésre, körülményekre és a játékvezetésre vonatkozóan. Lássuk, mi történt!

– Miután már 3–0-ra vezettünk, a hazaiak leköpték, megrúgták, ütötték, rátapostak és fenyegették a játékosaimat – közölte a megyei III. osztályban szereplő novajiak edzője, Ágó Ferenc. – Ez akkor már nem a fociról szólt. Ilyen csapatnak nincs helye semmilyen osztályban, tisztelet a kivételnek, mert körülbelül három erdőtelki játékos azért normális volt. A játékvezető viszont... mondjuk úgy, hogy nagyon félt. Legalább öt-hat piros lapot kellett volna felmutatnia ütés, rúgás, földön fekvő játékos taposása és fojtogatás miatt.

Az 55 éves tréner – aki térdsérülése után hamarosan játékosként visszatérhet a pályára – szerint szörnyű, ami történt, ilyet még nem látott és nem élt át, pedig volt egy pár meccs az életében. Vérző orr és részleges bokaszalag-szakadás okozása már kimerítette a durvaság fogalmát, ezeken felül előfordult még néhány földön fekvő labdarúgó taposása – játékon kívül.

– Régen is láttunk kemény csapatokat, de nem féltek a futballisták és a játékvezetők – folytatta Ágó Ferenc. – Erdőtelken akadt játékosom, aki a félidőben megmondta, hogy nem jön ki a folytatásra, míg a másik labdarúgómat le kellett cserélnem, mert úgy orrba vágták, hogy megszédült.

A fagyasztóspray gyakran előkerült... Fotó: Lénárt Márton

A játéktér állapotáról szólva az egyik vendégjátékos, Németh Tamás azt mondta, előre sajnálja azokat a csapatokat, amelyek Erdőtelekre látogatnak, majd pedig kitért a sípmester ténykedésére. – Nálam a játékvezető mérkőzés utáni megnyilvánulása verte ki igazán a biztosítékot – tette hozzá a novaji labdarúgó. – Amikor hoztuk ki a szerelést és átadta az elnökünknek a jegyzőkönyv másolatát, akkor még képes volt megjegyezni a következőket: „Azért ti sem vagytok semmik! Provokáltátok is őket! A 16-osnál rendesen dobáltátok magatokat és eljátszottátok a nagy halált!” A legjobb lett volna, ha inkább nem szól semmit, mert a kritikán aluli játékvezetést még meg is értem (egy nagyon kicsit) a félelme miatt, de azt már nehezebben veszi be a szervezetem, hogy a gyenge teljesítményt még képes volt megmagyarázni, ráadásul valótlanságokat állítva. Az egyetlen provokációt a részünkről a három megszerzett gól jelentette az első félidőben.

Ágó Ferenc azt is megemlítette, hogy a valós történések nem kerültek be a jegyzőkönyvbe, sőt az se, hogy a kiállított erdőtelki játékos kirúgta a bíró kezéből a sípot, aki a meccs végén a partjelzőt küldte ki megkeresni a „fütyülőjét”.

– Amikor megkérdeztem a játékvezetőt, miért hagyja ezt a kifejezetten durva játékot, a vele szembeni fenyegető, ocsmány beszédet, annyit mondott hogy „Feri, élve akarok hazamenni innen!”

A novajiak edzője az ügy kapcsán a napokban felkereste az MLSZ megyei igazgatóját. Vojtekovszki Csaba azt javasolta, hogy a mérkőzésen történtekről a Novaj SE juttasson el hivatalos levelet az igazgatósághoz, és küldenek majd szövetségi ellenőrt, továbbá várhatóan rendőrnek is lenni kell majd a hazai találkozókon.

Ahogy más esetben, úgy ezúttal is érvényes az MLSZ JB idevonatkozó szabálya, vagyis, hogy a játékvezető az adott mérkőzésről nem nyilatkozhat. Ezért nem is kerestük.

Az erdőtelkiek szerint a csapatok többsége tudja, hogy nem könnyű náluk focizni és nyerni Fotó: Lénárt Márton

A történtekhez másik csapat is kellett

– Tudtuk, hogy futásban nem vehetjük fel a versenyt a vendégekkel, így máshogyan kellett megverni a Novajt – jelentette ki az erdőtelkiek három gólt szerzett játékosa, Pengő Zsolt. – A csapatok többsége persze tudja, hogy nem könnyű Erdőtelken focizni és nyerni. A történtekhez kellett másik csapat is, mivel a novajiak a háromgólos előny tudatában durvábban játszottak, mint mi, és ezt láthatta az, aki kijött a meccsre. A tavalyi szezonban veretlenek voltunk itthon, olyan csapatokat vertünk meg, mint a bajnok Mezőtárkány vagy például a Hevesvezekény.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában