ÚSZÁS

2017.12.11. 13:13

Erős és fontos napok előtt a Egri Úszó Klub

Az Egri Úszó Klub (EÚK) valamennyi versenyzőjére nagy kihívás vár ezen a héten.

B. Cs.

Kovács Ottó vezetőedző már Koppenhágában ad tanácsokat Holló Balázséknak Fotó: musz.hu

A legkisebbektől a legtapasztaltabb úszókig mindenki megméreti magát három helyszínen. Az év utolsó jelentős próbatételei közül kiemelkedik a rövidpályás Európa-bajnokság. Koppenhágában a magyar csapatot 32 induló alkotja, közülük az egri klubot versenyzőként Burián Kata, Cseh László, Németh Nándor, Holló Balázs és Lakatos Dávid képviseli. Vezetőedzőként Kovács Ottó, az egylet elnöke, Plagányi Zsolt edző és Hutkai Andrea masszőr vesz rész a dániai eseményen, amely december 13-án rajtol. Cseh László a viadal nyitónapján ünnepli első felnőtt Eb-érmének 15. évfordulóját, s azóta 71 alkalommal volt dobogós világversenyeken.

Kovács Ottó vezetőedző már Koppenhágában ad tanácsokat Holló Balázséknak Fotó: musz.hu

A rövidpályás Európa-bajnokságon minden eddiginél nagyobb pénzdíjat kínál a kontinentális szövetség (LEN): 220 ezer euró az alap, amelyet a 12-12 legjobb eredményt elérő férfi és női versenyző között osztanak fel – a FINA-pontok alapján mindenkinek a legjobb idejét veszik számításba, az első 20 ezer eurót kap (18-at a második, 16-ot a harmadik, és így tovább). Továbbá, a verseny történetében először az egyéni világrekordokért 10 ezer, az Európa-csúcsokért 5 ezer eurós bónusz jár.

A MAGYAR CSAPAT EGRI TAGJAI

NŐK

Burián Kata (22 éves) – 50 m hát, 100 m hát, 200 m hát

FÉRFIAK

Cseh László (32) – 50 m pillangó, 100 m pillangó, 200 m pillangó

Holló Balázs (18) – 400 m gyors, 400 m vegyes

Lakatos Dávid (18) – 1500 m gyors

Németh Nándor (18) – 100 m gyors, 200 m gyors

December 15. és 17. között a Bitskey Aladár Uszoda ad otthont a 4. Pro Agria Cikluszáró Nemzetközi Úszóverseny, ahol minden egri csoport vízbe ugrik. Így a Kovács Ottó, Török Zoltán és Hegedűs Ágnes irányította „Nagy csoport”, Patkó Kata „Közepes csoportja”, Hutkai Dániel „Kis csoportja”, Török Zoltán „Béka csoportja” és a Plagányi Zsolt valamint Takács Imre által vezetett „Törökbálinti csoport”.

Kovács Attila 1500 méteres gyorsúszásban míg Winkler Máté a sprintszámokban mutathatja be év végi felkészültségét a Győrben december 13. és 16. között sorra kerülő 8. Scitec Open nevű versenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában