ÖKÖLVÍVÁS

2017.12.11. 15:21

Ezüst és bronz Könnyűéknek

Szép számban akadt látvá­nyos összecsapás a 94. férfi­ országos bajnokságon. Az újpesti Halassy Olivér Sportcsarnokban rendezett aranycsaták során tíz súlycsoportban hirdettek győztest a szervezők.

Sike Károly

Könnyű Richárd kihozta magából a maximumot Fotó: MTI/Kovács Tamás

Címvédőként lépett szorítóba a 60 kilogrammosok mezőnyében Könnyű Richárd­. Az Egri Városi Sportiskola (EVSI) kiválósága idén is a döntőbe menetelt, ahol szikrázó mérkőzést vívott a Bajai Felsővárosi BC színeiben versenyző Gálos Rolanddal.

– Az első pillanattól ­kezdve kezdeményezőleg lépett fel Ricsi­ – emlékeztetett a ­finálé történéseire Dorkó Péter, az egriek­ vezetőedzője. – Mindkét részről záporoztak az ütések, a küzdelem végén a bírók egyhangú pontozással (5:0) Gálost hozták ki győztesnek.

Az előzmények ismeretében, úgy gondolom nem lehet okunk a panaszra, az eredmények jól tükrözik a jelenlegi erőviszonyokat. Látni kell, hogy hét hónap kihagyás után a nyáron lépett újra szorítóba ­Ricsi, s az elvesztegetett időszak eléggé visszavetette a fejlődését. Manapság ismét nagyon keményen dolgozik, aminek minden bizonnyal meg lesz az eredménye. A következő nagy megmérettetést az U22-es Európa-bajnokság jelenti számára, ­amelyet márciusban­ Romániában rendeznek majd.

Könnyű Richárd kihozta magából a maximumot Fotó: MTI/Kovács Tamás

Testvére, a szintén egri színekben öklöző Könnyű Károly számára a 49 kilogrammosok mezőnyében az elődöntő jelentette a végállomást, ahol megosztott pontozással szenvedett vereséget Ungvári Istvánnal (Harangi Imre SE) szemben. Az EVSI csapatának harmadik tagja, Lindi Norbert a 69 kilogrammosok között helyezetlenül zárt.

A magyar ökölvívás napján, Papp László emlékére rendezett országos bajnokság idén először komoly pénzdíjjal bírt, a győztesek 150–150, az ezüstérmesek 100–100, míg a harmadikok 50–50 ezer forintot kaptak. A döntő csatározások során jócskán akadt látványos összecsapás, a legemlékezetesebbnek kétségkívül a 75 kilogrammosok fináléja számított, ahol az Európa-bajnoki­ bronzérmes Harcsa Zoltán alig több mint fél perc után kiütötte klubtársát, a szintén Vasas-versenyző Hegyi Barnabást.

Sikerekben bővelkedő év a szakosztálynak

Eredményes időszakot tudhat maga mögött az Egri Városi Sportiskola együttese, amely a 2017-es naptári évben ­kilenc arany-, hat ezüst-, és hat bronzéremmel gyarapította dicsőséglistáját a különböző országos bajnokságokon. Öklözőik számos korcsoporban az ország jónéhány táján letették névjegyüket, emlékezeteset alkotva a szorítók között. Versenyzői az év végéhez közeledve sem pihennek, Romániában, Szlovákiában gyűjtenek további tapasztalatot a jövő évi nagy megmérettetések előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában