LABDARÚGÁS

2018.04.24. 20:09

Félhetnek a Farkastól!

Az ESE játékosa elmondta, mi szükséges a bajnoki címhez.

Bódi Csaba

Farkas Krisztián (középen) góllövőként tavasszal eddig tízszer került a fókuszba Fotó: Lénárt Márton

Egy gólra éhes Farkastól nincs rosszabb, mármint az ellenfeleknek. A tavasz eddigi része azt mutatja, hogy az Eger SE 22 éves középpályása egyszerűen nem tud betelni a találatokal.

Farkas Krisztián esetében a 2018-ban elért bajnoki találatok száma tíz, amiben akad mesternégyes, méghozzá Pétervásárán, volt triplázás a Besenyőtelek ellen hazai környezetben, és egy dupla is, méghozzá Borsodnádasdon. A kérdés azok után szinte adja magát, hogy „Farek” az ősszel mindössze négy alkalommal köszönt be a riválisoknak. Vagyis, minek köszönhető az idei eredményes időszak?

– A sok edzés és a különféle csapatprogramok nagy összhangot teremtettek a keret tagjainak a pályán és azon kívül is. Sokkal jobban megértjük egymást, ez pedig érvényre jut az eredményekben is – felelte Farkas Krisztián.

Farkas Krisztián (középen) góllövőként tavasszal eddig tízszer került a fókuszba Fotó: Lénárt Márton

Középpályásként az ESE futballistája áll a legelőkelőbb helyen a góllövőlistán, akik megelőzik, azok mind csatárok. Arról, hogy mi a cél ezek után, hányt gólt szeretne még lőni, ha már így elkapta a fonalat, így vélekedett a játékos.

– Nincs kimondott célom a gólok számát illetően. Megpróbálok minél többet szerezni, szeretném kihasználni az összes lehetőségemet és majd kiderül, hogy a szezon végén ez mire lesz elég.

Az Eger SE menetel a bajnokságban, az FC Hatvan és a Felsőtárkány gárdájával szemben is jelentős már a pontelőny. Az újabb felvetés: mire kell leginkább ügyelni, hogy a hátralévő meccsek is az egriek elképzelései szerint alakuljanak?

– Nem szabad kiengednünk! Ez a legfontosabb. Még korán sincs vége az idénynek, amíg nem biztos a bajnoki cím, ugyanilyen keményen kell edzenünk és koncentrálnunk a meccseken, akkor nem érhet bennünket meglepetés – zárta szavait Farkas Krisztián.

A GÓLLÖVŐLISTA ÉLCSOPORTJA

30 gólos: Csóka Róbert (Felsőtárkány), Fekete Viktor (Eger SE)

21 gólos: Besenyei Ferenc (Heves), Czibolya Gábor (FC Hatvan)

20 gólos: Montvai Tibor (Felsőtárkány)

17 gólos: Érsek Martin (Borsodnádasd)

15 gólos: Ludányi Nándor (Heves)

14 gólos: Farkas Krisztián (Eger SE), Less Krisztián (Boldog), Simon Mátyás (FC Hatvan), Vojtekovszki Márton (Maklár)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában