LABDARÚGÁS

2018.01.19. 20:04

Felsőtárkány: erős csapat, jó stáb tör az élre

Erős kerettel vágott neki a 2017/18-as megyei I. osztálynak az előző évi bronzérmes Felsőtárkány. A Bükk-kapujában az őszi állás után joggal remélhetik, hogy az aranykapun is ők léphetnek át.

B. Cs.

Balázs Tihamér és László István Hatvanban is győzelemnek örülhetett Fotó: Albert Péter

Balázs Tihamér szakosztályvezetőhöz élmények, események terén a két véglet miatt fordultunk.

2. Beton-Termék Felsőtárkány

Otthon:

8

7

1

31–7

22

Idegenben:

7

6

1

20–6

19

Összesen:

15

13

2

51–13

41

– Leginkább örömteli történésként az Eger elleni egyenlítés szolgált, amikor 2–0-s hátrányból úgy álltunk fel, hogy a végén még a győzelemre is volt esélyünk – fogalmazott a szakember. – Ebbe a sorba tartozik a Hatvanban aratott siker, miként a pozitívumok sorát gyarapítja a szakmai stáb kialakulása vagy kialakítása is. László István, Hegyi Sándor, Csáti Sándor, Jacsó András, Szarvas László és jómagam alkotjuk a vezetői team­et, olyan hátteret biztosítva a gárdának, amellyel joggal célozhatjuk meg a bajnoki címet. Ugyancsak a kellemes oldalt gyarapítja valamennyi őszi győzelmünk, miként a téli holt idényben tartott közösségépítő disznóvágás mellett sem lehet elmenni – jó – szó nélkül.

Balázs Tihamér és László István Hatvanban is győzelemnek örülhetett Fotó: Albert Péter

A negatívumokra, a keserű pillanatokra rátérve ugyancsak az ESE elleni meccsel nyitott a szakosztályvezető.

– A szezon egyik rangadója előtt három olyan játékosunk dőlt ki a sorból, mint Kerényi Gábor, Romhányi Tamás és Zsély Benedek. Ez a három védekező ember sokat számít a játékunkban, az ő hiányuk is közrejátszott abban, hogy az egriek két góllal el tudtak húzni. A másik döntetlent Boldoghoz fűződik, ahol mi vezettünk, és három perccel a lefújás előtt egyenlítettek a hazaiak. Ezt azonban nem nevezném kudarcnak, hiszen az újonc bizonyította, milyen jelentős játékerőt képvisel, és ugye ők is ikszeltek az Egerrel – zárta szavait Balázs Tihamér.

A hevesi disznóvágás kiválóban hangulatban telt Beküldött fotó

A tárkányi támadótrió párját ritkító

Ahol a Kálmán, Montvai, Csóka trió rohamozza az ellenfél kapuját, ott szinte garantált az eredményesség. A csatártrió tagjai a csapat ősszel elért 55 gólja közül harminchármat szereztek, igazolva az ­előbbi állítást. Csóka Róbert nemcsak a házi listát vezeti, de a mezőny legtermelékenyebb futballistájának is számít, míg az NB I.-es rutinnal rendelkező Montvai Tibort bár többször sérülés akadályozta, ő is hozzátette a magáét. Ha kellett úgyis, hogy mivel rá jobban figyeltek az őrzők, könnyebb fe­ladat jutott a csapattársaknak a gólszerzésre.

Csóka Róbert (balról) a hatvani rangadón is nyerőembernek számított Fotó: Albert Péter

HÁZI GÓLLÖVŐLISTA

21 gólos: Csóka Róbert

12 gólos: Montvai Tibor

7 gólos: Tarlósi Patrik

3 gólos: Kálmán József

2 gólos: Barzsó Attila, Kerényi Gábor, Kollár Bence

1 gólos: Nagy Csaba, Zsély Benedek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában