VÍZILABDA

2017.10.17. 19:51

Games: Biros személye sokat nyomott a latba

Hétközi mérkőzés vár szerdán az egri hölgyekre.

F. B.

Brigitta Games. Egri játék(ok) Fotó: Lénárt Márton

A bravúros gyorsasággal elintézett igazolást követően Brigitta Games az ­UVSE elleni mérkőzésen mutatkozott be az ZF-Eger női csapatában. Az Egyesül Államok válogatottjának kerettagja biztos csapattaggá akar válni a megyeszékhelyi klubnál.

– Júliusban a nemzeti csapattal egy hétig Egerben edzőtáboroztunk. Láttam, hogy itt minden feltétel adott, megtetszett a város, a környezet, s bár volt több más ajánlatom is, amit szintén mérlegeltem, végül Egert választottam – adott magyarázatot döntésére a frissen szerződtetett játékos.

Brigitta Games. Egri játék(ok) Fotó: Lénárt Márton

A posztját tekintve center pólós az edző személye ­miatt is határozott a ZF mellett. Bár személyesen eddig nem ismerte Biros Pétert, de a háromszoros olimpiai bajnok nevét, munkásságát, a sportágban elért eredményeit mindenhol ismerik a világban, így biztos benne, hogy sokat tanulhat tőle.

– Az a cél lebeg előttem, hogy állandó tagja legyek az amerikai válogatott szűk keretének, amelyik a világversenyeken képviseli a hazánkat. Ehhez folyamatos fejlődésre van szükségem, és úgy érzem, itt erre minden lehetőség adott – folytatta ­Brigitta Games. – Biros Péter szavai feldobtak, mert a vezetőedző elmondta, hogy mennyire számít rám. Center vagyok, ott is szereplek majd, de minden olyan posztra kész vagyok, ami a csapat érdekét szolgálja. Az első edzés kemény játékot jelentett, a serdülő fiúkkal gyakoroltunk. Akkor is több poszton szerepeltem. Most arra törekszek, hogy felvegyem az itteni ritmust és eredményes játékkal segítsem a csapatot – fogalmazott Brigitta Games, aki társaival együtt ma bajnoki mérkőzésen Szegeden ugrik vízbe.

A női OB I. 2. fordulójának mérkőzése:

SZEGEDI TE (5.)–ZF-EGER (9.)

Szeged, szerda, 18.30.

Címkék#ZF-Eger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában