KÉZILABDA

2018.04.25. 16:24

Így is bennmaradhat a Gyöngyös

A második vonalban tőkeerős klubok nem igazán sorakoznak az NB I-ért.

Sike Károly

Mindig a labda legyen fókuszban Fotó: Czímer Tamás

A bajnokság hajrájához érve mindenkit a kiesés és a feljutás kérdése foglalkoztat. Miként alakulhat a férfi NB I 2018/19-es idénye? Melyek lesznek azok a csapatok, amelyek számára májusban véget ér az élvonalbeli pontvadászat, s kik csatlakozhatnak újként az elit mezőnyhöz.

Két fordulóval a bajnokság vége előtt a sereghajtó Orosháza ponthátránya már ledolgozhatatlan. A még szintén kieső tizenharmadik pozíciót jelenleg a Vác foglalja el, az előtte lévő csapatok közül a Gyöngyöst és a Ferencvárost fenyegeti veszély. Elkezdődtek a számolgatások, különböző szurkolói elméletek születnek a hátralévő két forduló forgatókönyvére.

Mindig a labda legyen fókuszban Fotó: Czímer Tamás

Eközben azonban érdemes a hátországban is körülnézni, ahol számba vehetjük a lehetséges feljutókat. A második vonalban tőkeerős klubok nem sorakoznak az NB I-es szereplésért. A Keleti csoportban a jelenleg kétpontos hátrányban második helyezett, de egy meccsel kevesebbet játszó Mezőkövesd áll a legközelebb a tűzhöz. A listavezető Balmazújváros anyagi nehézségei közismertek, de a hírek szerint a matyó klub vezetőit is komoly fejtörés elé állíthatja az osztályváltás. A harmadik Békés és negyedik Nyíregyháza is befuthat még, de esetükben is jelentős vérfrissítésre lenne szükség a sikeres élvonalbeli szerepléshez.

A Nyugati csoportban a listavezető győri ETO SZESE alapvetően egyetemi gárda, amely vélhetően önerőből nem képes élvonalbeli csapatot finanszírozni, miközben a szándék sem egyértelmű. A második helyezett Vecsés nagy tervekkel vágott neki az idénynek, az elmúlt hetek csalódást keltő eredményei azonban visszább vetették a lelkesedést. Az élvonalbeli szereplés kapcsán mindkét klubnál érezhető bizonytalanság.

Ezek alapján még az is elképzelhető, hogy nem lesz feljutó, így szeptemberben változatlan összetételben rajtol a férfi NB I.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában