LABDARÚGÁS

2017.08.18. 19:19

Istenmezején ünnep lenne a győzelem

A megyei III-ban az lenne a kedvező, ha valamennyi gárda be is befejezné a bajnokságot.

A tizenhat csapatos mezőny a megyei III. osztályt tekintve igen jónak számít, ettől már csak az lenne a kedvezőbb, ha valamennyi gárda be is befejezné a bajnokságot, mert erre az utóbbi esztendőkben csupán egy példát találni, még pedig két évvel ezelőttről. A további szezonokra az volt inkább a jellemző, hogy mindig akadt egy (vagy két) csapat, ahol elfogyott a játékos, megtört a vezetői lendület, vagy széthullott keret. A 2017/18-as idény viszont olyan visszatérőkkel kecsegtet, amelyek esetében joggal lehet remélni, hogy nem egyszeri fellángolásról van szó, hanem hosszabb távon tesznek is azért, hogy a labdarúgás újra a helyi közösségi élet szerves részének számítson. Ilyen település Istenmezeje és Egercsehi, amelyek előtt jó példaként említhető Mezőtárkány és Demjén is.

Az istenmezejei Érsek Csabáék (elöl, pirosban) a recskiek ellen győzelemmel örvendeztetnék meg közönségüket Fotó: Lénárt Márton

Az 1. forduló programja.

SZOMBAT, 17.00:

Váraszó–Novaj

V.: Kocsis

A tavalyi ezüstérmes hazaiak és a kilencedik vendégek párharca házigazda sikert ígér.

Istenmezeje SE 1926–Recsk

V.: Várallyay

A játékosállomány alapján az újonc mezeiektől meglepetés lenne, ha népes közönségük előtt pont nélkül kezdenék „új életüket” a gólkirályukat veszítő recskiek ellen.

Vécs–Demjén

V.: Sohajda

Tipikusan háromesélyes mérkőzés, ahol nem tudni, hogy melyik gárda igazolásai sikerültek jobban.

Mikófalva–Noszvaj

V.: Tamasi

A tavalyi erőviszonyokat figyelembe véve a mikóiak abszolút favoritként fogadják az előző kiírásban csupán egy pontot szerzett noszvajiakat.

Pély–Balaton

V.: Koren

Osztályváltás után, lentebb lépve remélnek több sikerélményt a pélyiek, de ez a masszív balatoniakkal szemben nagy kihívást jelent.

Egri Sportcentrum–Szihalom

Felsővárosi spt. V.: Májer

A hét érkezővel felfrissített egriektől jogos elvárásnak tűnik a pontok otthon tartása a tavalyi évet túlélt szihalmiakkal szemben.

Hevesvezekény–Mezőtárkány

V.: Göcző

Erősítés itt, bronzérmes gárda ott, vagyis jó csata helyszíne lehet Vezekény, ahol bármilyen eredmény előfordulhat.

Erdőtelek–MSE-Egercsehi

V.: Jávorszki

A megyei II. osztályból történt kizárást követően több értéküket is elveszített erdőtelkiek hazai környezetben mindenkinek feladják a leckét. Az újonc vendégeknek sem lesz könnyű, ha győzelemmel akarnak bemutatkozni.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában