SPORTLÉTESÍTMÉNY

2017.12.11. 18:44

Januárban elkészül az új pálya

Javában zajlik a Kemény Ferenc Sportcsarnok felújítási munkálatainak második üteme. A nyárra tervezett átalakítás a téli időszakra „csúszott”, ami nem kis fennakadást okoz a kézilabdázók mindennapjaiban.

Sike Károly

A rosszul időzített munkálatok legfőbb szenvedői a kézilabdázók Fotó: Lénárt Márton

– A kivitelezést az Imola Konstrukt Kft. végzi, a nyertes pályázó november 7-én vette át a területet, ahol Rátkainé Kiss Róza tervei alapján kezdődhetett a felújítás – magyarázta Kovács Géza, az üzemeltető Egri Városi Sportiskola (EVSI) igazgatója.

A munkálatok ellenére a csarnokban foglalt programok rendezését az EVSI biztosítja, a legfőbb gondot az jelenti, hogy azoknak a csapatoknak, amelyek rendszeresen a körcsarnokban edzettek, a munkálatok idejére új helyszín után kellett nézni. A legnehezebb helyzetben a kézilabdázók kerültek, akik a bajnoki idény kellős közepén váltak hontalanná. Az NB I-es felnőtt csapaton túl számos korosztályos együttes szorult otthonán kívülre. A már elvégzett munkafázisokról, illetve az előttük álló teendőkről Kovács Géza részletezte.

– Az első emeleten kialakították a konditermet, amely decemberben festéssel és a sportpadló burkolásával válik teljessé – tájékoztatott az igazgató. – Elvégeztük a csarnok tetőszerkezetén található negyvenhat ablak cseréjét és nyolc újat is beépítettünk. Az ötvennégy nyílászáróból huszonhat motoros, a katasztrófavédelmi előírásoknak megfelelően tűz esetén automatikusan nyílik. Az Eger–Tatabánya férfi kézilabda-mérkőzésen már üzemelt a három darab új, LED-es eredményjelző. A fő kijelző 11 négyzetméteres, ezzel ellentétes oldalon másfél négyzetméteres, valamint a nézőtér felett, az álmennyezeten is található egy kis LED-es eredményjelző, amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség előírásnak megfelelően üzemeltünk be. A küzdőtér hangosítására a mennyezeten nyolc, a lelátón öt, míg az előtérben két új hangfalat létesítettünk, s beüzemeltünk egy új keverőpultot is.

A rosszul időzített munkálatok legfőbb szenvedői a kézilabdázók Fotó: Lénárt Márton

Általános vélekedés, hogy régi adósságát igyekszik rendezni a létesítmény fenntartó. A végeredmény minden bizonnyal sportolónak és szurkolónak egyaránt szívet melengető lesz. Nézzünk most néhány olyan munkafázist, amely az előttünk álló időszakban zajlik.

– Folyamatban a küzdőtér teljes, mintegy 1100 négyzetméteres álmennyezetének festése, amely a napokban befejeződik – folytatta Kovács Géza. – A küzdőtéren valamennyi fa lambéria burkolatot újra cserélünk, a tervek szerint a héten ez is elkészül. A cselgáncsozók által használt galérián a gipszkarton fal építése a katasztrófavédelmi előírásoknak megfelelően megépült. A külső belső festési munkálatok befejezése december 20-ra várható. Ebben az időszakban a galéria új LED-es világítást is kap. A cselgáncs teremnél kazánházat alakítunk ki, négy darab új kondenzációs kazán beépítése kezdődik, tizenegy radiátort szerelünk fel, a fűtéstechnika kiépítésének határideje február 15. A küzdőtérre tervezett 258 fős mobil lelátó érkezése a gyártó tájékoztatása szerint január 20., a beépítés a parkett felújítás után történik. December 28-án kezdődik a küzdőtér parkett burkolatának teljes felújítása.

Csiszolás után több rétegben lakozzák a felületet. Az utolsó lakkréteg kenése előtt készülnek el a pálya vonalak. A játéktér közelebb kerül a lelátóhoz. A pálya edzésekre, illetve mérkőzésekre az előírt száradási időt betartva január 22-től használható. Az épületgépészeti munkák keretében a küzdőtéren az alapfűtés céljára két termo ventillátoros készüléket építenek be. Az olimpiai terembe és a konditerembe fűtő-hűtő berendezéseket építenek. Az utolsó műveletek egyikeként teljes tisztasági festést végzünk, továbbá a katasztrófavédelmi előírásoknak megfelelően kicseréljük a küzdőtér négy menekülő ajtaját és a lépcsőházi négy ajtót is.

A Kemény Ferenc Sportcsarnokban december 13-án, szerdán NB I-es férfi kézilabda-mérkőzést rendeznek, az Eger SBS Eszterházy a Budakalász gárdáját fogadja. Az eseményen már számos újdonsággal találkozhatnak a körcsarnokba kilátogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában