TENISZ

2017.12.10. 18:22

Kovács Zita Kairóból szállított érmeket

Egyiptomban is megmutatták tehetségüket a magyar lányok.

B. Cs.

Balról Lukács Lívia, jobbról Kovács Zita Beküldött fotó

A Smash International Junior Championship elnevezésű viadal helyszénül szolgáló Kairóban Kovács Zita egyiptomi ellenféllel kezdett. A tarnamérai lány simán, 6:1, 6:2 arányban verte a házigazdák teniszezőjét, majd következett egy görög rivális, ám a torna ötödik kiemeltjét is ugyancsak simán győzte le 6:1, 6:1-re. A négy közé jutásért negyedik kiemeltként érkező, ugyancsak helyi Badawi már nem adta magát könnyen, ugyanis csak 7:5, 6:2-re nyert ellene a magyar lány. A fináléba jutásért az orosz színekben szereplő Borodulina az első szettet 6:2-re hozta, majd ugyancsak 6:2 következett, de már Zita javára, aki a döntő játszmában kiváló teljesítménnyel 6:3-ra győzött. Az aranymeccsen az első helyen rangsorolt ukrán Diana Kodan csak döntő szettben tudta legyőzni (6:3, 2:6, 6:1) az így ezüstérmet szerzett mérai játékost.

Balról Lukács Lívia, jobbról Kovács Zita Beküldött fotó

Párosban Lukács Líviával az oldalán szerepelt Kovács Zita. A magyar duónak nem kedvezett a sorsolás, ugyanis a kettős megkapta a torna első helyén kiemelt egyiptomi párosát. A mieink azonban mit sem adtak a papírformára, jó játékkal 6:4, 6:2-re verték a vendéglátókat. A folytatásban a harmadikként rangsorolt ukrán kettőssel szemben nagyon szoros végjátszmában sikerült a győzelem (5:7, 6:0, 10:8). A döntőben ukrán-román duó hajtott fejet (5:7, 6:2, 10:5) Kovácséknak, akik megérdemelten diadalmaskodtak az észak-afrikai városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában