VÍZILABDA

2017.12.11. 08:16

Léket ütött az Eger a spanyolok hajójába

Remek védekezéssel és Sztrahinja Raszovics parádés találataival hozta a kötelező győzelmet a ZF-Eger férfi együttese a Sabadell ellen.

Fenyves Balázs

Sztrahinja Raszovics remekelt Fotó: Lénárt Márton

– Jót tett az önbizalmunknak a magabiztos győzelem, az elmúlt időszak ugyanis két olyan eredményt is hozott, aminél azért feltétlen jobbat vártunk – utalt vissza a Herceg Novi, valamint az OSC elleni Bajnokok Ligája, illetve Magyar Kupa-mérkőzésre Dabrowski Norbert, az egriek vezetőedzője.

– Örülök, hogy ismét jól működött a védekezésünk. Mindig úgy állok a mérkőzésekhez, hogy szeretném, ha hat gól alatt tartanánk aktuális ellenfelünket, ami ezúttal sikerült. Ezt, valamint a jövő szombati tatabányai találkozót is arra próbáljuk felhasználjuk, hogy majd a december 20-án esedékes Spandau ellen összecsapásra legyünk csúcsformában. Az eddigi tapasztalatok alapján komoly jelentőséggel bírhat egy berlini győzelem.

Való igaz, az előző fordulóban a címvédő Szolnok is alulmaradt Németországban, ami kellően alátámasztja Dabrowski szavait. A 4. fordulóban a Spandau ráadásul ismét győzött, míg a szolnokiak az eddig hibátlan Pro Reccót gyűrték le, amivel teljesen összekuszálódtak az erőviszonyok a B-csoportban. Az Eger a spanyolok elleni győzelem ellenére továbbra sem áll továbbjutó helyen, igaz, az éllovas Jadran Herceg Novi előnye mindössze három pont, egy győztes meccsre a montenegróiak.

 

A Sabadell sokkal nehezebb helyzetben, a így érthető a spanyolok trénerének keserűsége.– Nem mondhatok mást, minthogy reális eredmény született, ellenfelünk minden hibánkat keményen megbüntette – emlékeztetett a katalán gárda mestere, Salvador Gomez. – A kiváló játékosokat felvonultató Eger játékával szemben nem találtuk az ellenszert. Bosszús vagyok, amiért az emberelőnyös helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani, azzal ugyanis közelebb kerülhettünk volna riválisunkhoz.

A szakember bosszúsága nem véletlen, az egriek ismét remekül szervezeték meg védelmüket, az öt kapott gól mindegyike akcióból esett, emberhátrányban végig tökéletesen működött a hátsó alakzat. Ezúttal a támadójátékot illetően sem lehet hiányérzete az egri szakmai stábnak, minden úgy működött, ahogyan azt elvárta tanítványaitól Dabrowski Norbert.

Sztrahinja Raszovics remekelt Fotó: Lénárt Márton

A férfi Bajnokok Ligája B-csoportja 4. fordulójában:

ZF-Eger–CN Sabadell (spanyol) 14–5 (3–1, 4–2, 5–2, 2–0)

Eger, Bitskey-uszoda, 700 néző. V.: Rovida (olasz), Ahlatiodisz (görög)

Eger: MITROVICS – Lőrincz B., Angyal 1, RASZOVICS 5, Vlahopulosz 2, BEDŐ 1, Hosnyánszky 2. Csere: Avramovics 1, Decker Á., KOVÁCS GERGŐ 1, Hárai 1, Biros B. Edző: Dabrowski Norbert.

Sabadell: Moros – Carrasco, Muller, Carillo 1, Lopez-Escribano, Bustos, S. CABANAS 2. Csere: Matoso, Gorria, Fenoy, Gallego 1, Carrasco, V. Cabanas 1. Edző: Salvador Gomez.

Gól–emberelőnyből: 12/7, ill. 9/0.

Kipontozódott: S. Cabanas a 28. percben.

Az eredmény alakulása: 1–0, 2–1, 4–2, 7–3, 8–4, 8–5, 14–5.

További eredmények: Szolnok–Pro Recco 10–9, Alphen–Spandau 5–17, Steaua Bucuresti–Jadran Herceg Novi 4–8.

A B-csoport állása: 1. Herceg Novi (37–20) 10 pont, 2. Pro Recco (49–21) 9, 3. Szolnok (50–27) 9, 4. Spandau (43–33) 9, 5. Eger (30–18) 7, 6. Sabadell (30–51) 3, 7. Steaua (16–46) 0, 8. Alphen (23–62) 0.

Következik: OB I, férfiak: Tatabánya–ZF-Eger, december 16., szombat, 16.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában