percről percre

2018.01.11. 19:22

Megyei érdekeltség is akadt az Év Sportolója Gálán

A honi sportvilág színe-java gyűlt össze csütörtökön este a Nemzeti Színházban. Csoszánszki Dávid és Boronkay Péter révén megyei érdekeltsége is akadt a 60. Év Sportolója Gálának, amelyet percről percre közvetítettünk.

Tóthpál Zoltán

A maratoni közvetítésünket ezzel befejeztük, a gála megyei résztvevőinek gratulálunk.

22.30 – És akkor az „utolsó kettő”, pontosabban három. Tulajdonképpen papírforma, hogy az Év csapatának a győri női kézilabdacsapatot választották, az Év legjobb férfi sportolójának járó elismerést pedig Baji Balázs vihette haza. Az MSÚSZ és a MOB közös életműdíját Balczó Andrásnak ítélték oda.

22.11 – Nincs meglepetés az Év női sportolója kategóriában: Hosszú Katinka a győztes.

22.04 - A Magyar Labdarúgó-szövetség életműdíját Mészöly Kálmán vehette át. És ezután már csak a „finálé” van hátra. Továbbra sem tudjuk, hogy ki lesz az Év férfi- és női sportolója, mint ahogy az Év csapatánál is ott a kérdőjel. De még mindezek előtt a kilencszeres Grand Slam-győztes teniszlegenda, az est meghívott díszvendége, Szeles Mónika is a színpadon.

21.48 - Itt a második, egyben az este utolsó megyei vonatkozása: az Év fogyatékos férfi sportolója. Boronkay Péter, a Dr. Bátorfi-Agria KTK paratriatlonistája is bekerült a legjobb háromba, de ebben a kategóriában végül Osváth Richárd győzött. és fogadhatja a gratulációkat a színpadon.

21.40 - Egy új kategóriában is győztes hirdettek: az Év csapatának az egyéni sportágakban a tenisz Davis-kupa-válogatottat választották. Aztán pár perccel később megnevezték az Év edzőjét is, nem meglepetés, hogy itt Shane Tusup győzött. Az amerikai köszönő beszédében magyarul próbálkozott, kétségkívül az este legemlékezetesebb pillanatait szolgáltatva ezzel.

21.16 - Jönnek a további díjazások. Az Év fogyatékos női sportolójának Krajnyák Zsuzsannát választották, az Év férfi labdarúgójának járó díjat pedig Nikolics Nemanja vehette át a Nemzeti Színház nagyszínpadán.

21.05 – És a győztes... Joseph Paintsil. Azt egyelőre nem tudni, hogy Csoszánszki hányadik helyen végzett, mindenesetre ahogy portálunknak a gála előtt elmondta „Csosza”: már az nagy dolog, hogy bekerült a legjobb háromba. és itt lehetett a Nemzeti Színházban. Bravó!

21.03 – És akkor ami minket igazán érdekel: az Év gólja. A gyöngyösi Csoszánszki Dávid ollózós találata is jelölt, a fradista Joseph Paintsil és a magyar U17-es válogatott Szoboszlai Dominik társaságában. Szurkolunk.

20.52 - Jönnek szépen sorjában a díjazások, mert végülis, ez a lényeg. Az Év fogyatékosokkal foglalkozó edzője Beliczay Sándor, az Év fogyatékos csapata a női kerekesszékes vívóválogatott, az Év női labdarúgója pedig Jakabfi Zsanett lett. És mindjárt jön a folytatás, de előbb újra egy kis zenés produkció – ezúttal break tánc.

20.40 – Berkesi Judit, az est háziasszonya, és Szöllősi György házigazda, a Magyar Sportújságírók-szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket, többek között a gála díszvendégét, a magyar származású teniszlegendát, volt világelsőt, Szeles Mónikát. Ne feledjük, megyei érdekeltsége is van a gálának, hiszen a gyöngyösi Csoszánszki Dávid az Év Góljára pályázik, Boronkay Péter pedig az Agria AKTK Bátrofi Team paratriatlonistája.

20.20 – Stílszerűen zenés, sportos produkció(k) nyitják a gálát, kezdésnek hat különböző korszak hat népszerű előadóját hallgatta a Nemzeti Színház közönsége. Egészen pontosan Zalatnay Sarolta, Vincze Lilla, Csepregi Éva, Keresztes Ildikó, Wolf Kati és Radics Gigi adta meg az este alaphangját. Vastaps!

20.04 – Az emberek most már gyülekeznek a nézőtéren, lassan kezdődhet a műsor!

19.41 – Csoszánszki Dávid párjával érkezett a gálára. Kérdésünkre elmondta, hogy számára már egyáltalán a jelölés is hatalmas megtiszteltetés. Mint megírtuk, a gyöngyösiek kedvence a strandlabdarúgó bajnoki döntőben szerzett szépségdíjas találatot. ezzel Joseph Paintsil (Ferencváros) és Szoboszlai Dominik társaságában esélyes az Év Góljára.

19.20 – A vendégek egyelőre jókedvűen kóstolgatnak, fogyasztanak, miközben andalító zene szórakoztat. Az biztos, hogy pontban 19.30-kor nem lesz kezdés.

19.00 – Vörös szőnyegen, egymás után érkeznek a hírességek a Nemzeti Színházba. A gála fél nyolckor kezdődik.

 

Fotók: T. Z. 

Címkék#heves megye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában