labdarúgás

2017.08.22. 19:57

MK: presztízscsata Egerben

Az országos táblára jutás jelent tétet a Magyar Kupa megyei selejtezője 4. fordulójában. Az egriek a Hatvant fogadják, a Felsőtárkány Maklárra látogat. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

A hatvani Czibolya Gáborék (elöl) egri vendégségben Fotó: Albert Péter

A Magyar Kupa megyei selejtezője 4. fordulójában:

Eger SE–FC Hatvan

Eger, Szentmarjay-stadion, szerda, 17.00. V.: Harnos Cs. (Lovas, Tamasi)

Vígh Ferenc, az egriek edzője: – Hasonló mérkőzésre számítok mint a Boldog elleni hétvégi bajnoki, ahol kiegyenlített küzdelemben nüánszok döntöttek a pontok sorsáról. Ezúttal ugyan nem bajnoki pontokért lépünk pályára, de az ellenfelünk hasonlóan komoly játékerőt képvisel. Reményeim szerint hazai környezetben tudunk annyi plusszal előjönni, ami elegendő lehet az országos táblára jutás kiharcolásához. Nagy nyomás és eredménykényszer nincs rajtunk a Magyar Kupában való szereplést illetően, de senki sem szeret veszíteni. Továbbra is számolnom kell sérültekkel, így minden bizonnyal csak közvetlenül a mérkőzést megelőzően jelölöm ki a kezdő tizenegyet.

Gömöri Ottó, a hatvaniak másodedzője: – Az eredményes bajnoki szereplés mindennél előrébb való, de ez persze nem azt jelenti, hogy félvállról vesszük a kupaküzdelmeket. Sok sebből vérzünk, sérülések, betegség tizedeli a gárdát, ami igencsak megnehezíti a kétfrontos küzdelmet. Igyekszünk megfelelően orvosolni a gondokat, s olyan csapattal megvívni a megyeszékhelyi csatát, amely eséllyel veheti fel a versenyt a házigazdákkal. Azzal is tisztában vagyunk, hogy esetleges vereség esetén sem úszik el a főtáblára jutás, ugyanis a negyedik forduló párharcainak vesztesei is meccselhetnek még az országos táblára jutásért. Izgalmas, kiélezett küzdelemre számítok.

Maklár SE–Beton-Termék Felsőtárkány

Maklár, szerda, 17.30. V.: Mencsik L. (Nagy P., Darók)

Nagy Endre, a makláriak edzője: – Ismerve a nyáron újjáalakult Felsőtárkány játékoskeretét azt kell hogy mondjam, a megyei I. osztályú bajnokság legfőbb esélyesének számít, és ezzel mindent el is mondtam a mai mérkőzés várható forgatókönyvéről is. Kimagasló képességű játékosok egész sorát vonultatják fel, nagyon nehéz ellenük játszani. Számunkra már az is megsüvegelendő tett, hogy a kupaküzdelmek legjobb négy csapata között vagyunk. Jelenleg az MK-tól fontosabbnak tartom, hogy a hétvégi Andornaktálya elleni mérkőzésen megfelelő erőállapotban legyünk. Hozzánk hasonló csapat életében nem könnyű feladat heti két mérkőzésen is a legjobbat nyújtani.

Hegyi Sándor, a felsőtárkányiak edzője: – Az eddigi mérkőzések eredményei azt bizonyítják, hogy jó irányba haladunk. Nem lebecsülve a makláriakat, részünkről elvárás az országos táblára jutás. Ehhez azonban maximális koncentrációval és ugyan olyan lendülettel és elszántsággal kell futballozni, mint tettük azt elmúlt hetekben. Nagy Endre kollégám mestere a szervezett csapatjáték kialakításának, minden bizonnyal alaposan felkészített hátsó alakzatot kell majd feltörni, ahhoz hogy gólt szerezzünk. Csatárainkban azonban megvan a kellő kreativitás. Bízom benne, hogy Csóka Róbert váratlan megmozdulásai, Montvai Tibor gólérzékenysége vagy Kálmán József lendülete ezúttal is kamatozhat.

A hatvani Czibolya Gáborék (elöl) egri vendégségben Fotó: Albert Péter

A győztesek tavasszal döntőzhetnek

Augusztus második hetében kezdődtek a 2017/18-as Magyar Kupa megyei selejtezőjének küzdelmei. A negyedik forduló mai mérkőzésének két győztese amellett, hogy biztosítja helyét a kupaküzdelmek országos tábláján, 2018 tavaszán a dr. Vass Géza-kupa döntőjében is megmérkőzhet egymással. A két vesztes majd augusztus 30-án 17 órától esedékes összecsapáson dönt arról, hogy harmadik egyletként melyikük képviselheti megyénket az MK-főtábláján. A pályaválasztói jog elnyeréséről augusztus 24-én, csütörtökön 15 órától nyilvános sorsoláson dönt a versenybizottság, s ekkor az is kiderül, hogy hol rendezik a találkozót. A továbbjutás minden esetben egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén büntetőrúgások következnek.

Az egri együttes még gólt sem kapott

Az Eger SE még gólt sem kapott a sorozatban, a Bélapátfalvát 8–0-ra, a Hevesi LSC csapatát 4–0-ra verték Gresó Mátyásék. A hatvaniak útja már rögösebben alakult. A Pétervásárával és a Boldoggal szemben is 1–1-es döntetlenre végeztek a Zagyva-partiak, a továbbjutást mindkét esetben büntetőrúgásokkal harcolták ki Czibolya Gáborék. A másik ágon a Felsőtárkány tűnik meggyőzőbbnek. A Besenyőtelekkel szemben kilenc találatig jutottak a bükkaljaiak, majd a második fordulóban egy ellenében, fél tucat gólt rámoltak be az Energia SC kapujába. A tárkányiak nyerőemberének az elmúlt mérkőzéseken kétségkívül Csóka Róbert bizonyult, aki már hét találatnál jár a sorozatban. A Maklár az Egerszalókot 2–1-re, a Herédet 4–2-re verte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában