VIZES-VB

2017.07.24. 20:22

Németh még egyszer sem volt ilyen boldog

Az már eldőlt, hogy százon egyéniben nem indul.

Heol Sport

Németh Nándor balról a második Fotó: MTI/Kovács Tamás

Németh Nándor, az Egri Úszó Klub 17 éves versenyzője a 4x100 méteres gyorsváltó második embereként elképesztő egyéni csúcsot úszott, így nagymértékben neki is köszönhető, hogy a szám történetében először végzett világbajnoki dobogón magyar staféta.

– Leírhatatlan – válaszolta az utanpotlassport.hu „mit éreztél” kérdésére az ifjúsági Európa-bajnok. – Tizennégyezer néző, a többségük nekünk szurkol, zeng az egész uszoda... Akkor arra gondoltam, hogy ilyen közegben egyszerűen nem lehet rosszul úszni, és hogy a valaha volt legjobbamat kell nyújtanom. Mindig emlékezni fogok azokra a pillanatokra.

A Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter és Bohus Richárd alkotta négyes egri tagja elmondta továbbá, hogy titkon sem gondolt arra, hogy ez megtörténhet.

– Dehogy, ilyesmiről álmodni sem lehetett! A vébé előtt kilencedikek voltunk a rangsorban, úgyhogy azt mondtuk, célozzuk meg a döntőt, és ha sikerül bejutnunk, azzal már bravúrt viszünk véghez. Aztán az ötödik helyen kerültünk a nyolcas fináléba, amit szinte el se akartunk hinni, és ezt követte az este…

Németh Nándor balról a második Fotó: MTI/Kovács Tamás

Németh akkor döbbent rá hogy érem lehet is a vége, amikor háromszázötven méternél Bohus Richárd harmadikként fordult. Majd rátért saját teljesítményére.

– Soha nem úsztam még ilyen jól. A reggeli előfutamban elért időmhöz képest majdnem fél másodpercet javultam, 48,52-ről 48,04-re. De szenzációsan ment mindenki, amit jól mutat, hogy nálam még gyorsabb volt az országos csúcsot döntő Dominik és Ricsi is. Ezzel Kozma el is vette tőlem a felnőtt magyar rekordot, de elveszített csúcs miatt még életemben nem voltam ilyen boldog. Most egyszerűen csak nagyon örülök, és várom, hogy a négyszer kétszázas gyorsváltóban számít-e rám a kapitány. Az már eldőlt, hogy százon egyéniben nem indulok, mert tartalékolok az ifjúsági vébére. Ezt a napot soha nem fogom elfelejteni. Mégis, ha most kívánnom kellene, akkor azt mondanám: ne túl sokáig maradjon ez életem legboldogabb napja.

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában