VÉLEMÉNY

2017.08.18. 19:41

Rég várt rajt

Ennyi hajdani NB-s játékos még aligha játszott a megyei I. osztályban.

Ez bizony NB-s csapat! Ránézve az Eger SE várható kezdő tizenegyére a megállapítás azért sem túlzó, mert valamennyi labdarúgó játszott már korábban a Nemzeti Bajnokságban, ráadásul Komlósi Ádám és Dobos Attila az élvonalban – nem is keveset. Alaptétel, ha egy csapat bajnoki címet akar nyerni, akkor legalább öt-hat olyan futballistával kell (...) rendelkeznie a mindenkori kezdőben, akik magasabb tudásszintet képviselnek, mint az adott osztály. Innen közelítve, jó a helyzet az ESE-nél.

Labdából elegendő lesz egy is... Fotó: Czímer Tamás

Boldogon Rácz Róbertnek azzal együtt sincs könnyű feladata, hogy a szinte teljes állománycserén átesett „paprikás” egylet (játékos)minőség szempontjából is fentebb lépett, ám (edzés)mennyiség vonatkozásában akad pótolni való. Jóval a nyugat-hevesiek előtt jár a Felsőtárkány, ahol már az elegendő okot az ellenfeleknek a tart(ózkod)ásra, ha megpillantják a Kálmán, Montvai, Csóka csatártriót. Rutinért itt sem a szomszédba menni, arról nem beszélve, hogy az NB III-as búcsú után – nagyobb odafigyeléssel és szerencsével – egy év múltán akár is visszakerülhetett volna a társaság. Igaz, ez más gárda, amely tisztelet parancsoló kupaeredményekkel jelezte igényét az éremre.

Hatvanban edzőként Nagy Tamás eleve garancia arra, hogy a harmadik vonalból kiesett alakulat nem a megyei I-re akar berendezkedni, és akkor még nem szóltunk a Ludányival (is) erősített Hevesről, a stabil Maklárról, a megfiatalított Egerszalókról vagy a jó neveket igazolt Gyöngyöshalászról.

Velük – és persze a szintén többre vágyó a többiekkel – rajtol ma délután a megyei I. osztályú bajnokság. Rég vártuk ennyire a szezont.

Bódi Csaba

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában