kézilabda

2017.08.22. 21:41

Scheili: számítunk a fiatalokra

Pályafutásuk elején járó kézilabdázókkal erősítette meg keretét a Hevesi SE NB II-es férficsapata. Gyöngyösről és Egerből is érkeztek fiatalok, miközben a saját utánpótlásból is merítettek.

S. K.

Scheili Zsolt pedagógiai érzékére nagy szükség lesz a hevesieknél Fotó: Albert Péter

– A nyári időszak legnagyobb fejtörését az okozta, hogy miként orvosoljuk Nagy Zsolt és Szőregi Viktor hiányát – közölte Scheili Zsolt, az NB II Északi csoportjában legutóbb kilencedik helyezett Hanyi Travel Hevesi SE férficsapatának edzője. – A két sportember tavasszal közölte hogy befejezi aktív játékospályafutását, a kiválásuk érzékeny veszteség számunkra. A helyükre pályafutásuk elején járó kézilabdázók érkeztek, akiktől azt várom, hogy mielőbb belerázódjanak az NB II ritmusába, és segítségünkre legyenek céljaink elérésében.

Az élvonalbeli gárdák megszűnő U23-as csapataiból felszabadult kézilabdázók potenciális jelöltnek számítanak az alacsonyabb osztályú együttesek számára. A hevesiek négy ilyen játékosnak kínáltak további fejlődési lehetőséget.

– Varga Bálint Gyöngyösről, míg Dezső Bence, Posta Bence és Molnár Ádám Egerből csatlakozik hozzánk – tájékoztatott a szakember. – Bátran nyúlunk a saját utánpótlásunkhoz is, közülük Gyarmati Balázs, Kökény Tamás és Tóth Péter ugyan már előzőleg is bontogathatta szárnyait a felnőttcsapatban, de az új idényben minden bizonnyal még nagyobb szerephez juthatnak. Sajnos még vannak olyan posztok, amelyekre rá férne az erősítés, keressük a lehetőségeket a további erősítésekre.

A minőségi javulás azért is lenne égető feladat, mert azzal, hogy a csapatunk a Északi csoportból átkerült az északkeletibe, vélhetően nehezebb feladat előtt állunk mint korábban. Ismeretlen ellenfelekkel és megnövekedett utazási költségek is számolnunk kell. Nehéz ebben a helyzetben bármilyen elvárásról is beszélni, de abban feltétlen bízom, hogy a középmezőnybeli helyezéseket bátran megcélozhatjuk majd.

Scheili Zsolt pedagógiai érzékére nagy szükség lesz a hevesieknél Fotó: Albert Péter

A bajnoki felkészüléssel kapcsolatban elhangzott: minden az előzetes tervek szerint halad.

– Heti három alkalommal nyílik lehetőségünk közös gyakorlásra – osztotta meg Scheili. – A héten már felkészülési mérkőzés is szerepel a programban, a tervek szerint a mezőkövesdi ifjúsági csapattal számolhatunk edzőpartnerként. Egyeztetés alatt áll egy hazai torna is, amelyre a szeptember 9-én kerülhet sor.

Pereverzia is a kiszemeltek között

Információink szerint az Eger SBS Eszterházy ügyvezetőjét, az NB I-es csapata kapusedzőjét, Pereverzia Mihály is szívesen látná soraiban a Hevesi SE. A 46 esztendős hálóőr két évvel ezelőtt fejezte be aktív játékospályafutását. – Valóban egyeztettem már Scheili Zsolttal a szerepvállalásom kapcsán, de egyelőre nem határoztam el magam. Számos körülményt kell mérlegelnem, mindenesetre hízelgő a megkeresés – fogalmazott Pereverzia.

 

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában