VÍZILABDA

2017.08.16. 15:27

Somhegyi: egri előny a válogatottal szemben

A klub 2007-es születésű gyermek csapatát is trenírozza.

Az Egri Vízilabda Klub kötelékében korábban négy évet lehúzott Somhegyi Noémi az elmúlt szezonban a Dunaújváros centereként bajnoki, Magyar-, és LEN-Kupa bronzéremmel a birtokában tért a vissza a leginkább a saját értékekre, vagyis az egri fiatalokra építő sárga-kék egylethez. Hogy miért?

– Egyszerű a válasz, úgy éreztem, amióta eligazoltam Egerből, hogy itt vagyok otthon – felelt a magyar válogatott kerettag pólós. – Sokan tudják, akik ismernek, hogy ennek elsősorban párkapcsolati okai vannak. Nagyon jó csapatban szerepelhettem az utóbbi két évben, de egyedül éreztem magam Dunaújvárosban. A szüleim Budapesten, a szerelmem Egerben. Vágytam ide vissza, és hiába a jó csapat, a jó társaság, még szezon közben felhívtam Bárány Attilát, hogyha számítanak rám, akkor szívesen visszajövök.

Somhegyi Noémi. Eger került a fókuszba Fotó: Lénárt Márton

Az ügyvezető elnök Biros Péter vezetőedzővel egyeztetve, érthetően boldogan tett eleget a játékos visszatérési igényének. A nyár második felétől a klub 2007-es születésű gyermek csapatát is trenírozó Somhegyi, köszönhetően a szövetség által szervezett szakedzői végzettségének, immáron a medence partján is kipróbálja magát, más tevékenység tekintetében azonban hátrébb lépett.

– Hihetetlenül nagy csalódást jelentett számomra, hogy megint az utolsó pillanatban kerültem ki a budapesti világbajnokság tizenhármas magyar keretéből, és való igaz, az Universiade-együttesben fix helyem lett volna, a lelki mélypont mellett nem éreztem magamban a motivációt, hogy ezt végig tudjam csinálni – utalt a válogatott körüli helyzetére a kétszeres magyar bajnok középcsatár. – Kisebb megszakítással ugyan, de nyolc éve ez a helyzet, mindig végigcsináltam a felkészülést, de a legvégén mindig kimaradt a nevem a listáról. Sajnos be kell látnom, akármit is teszek, a jelenlegi szakvezetés számára nem én jelentem a megoldást centerposzton. Egyelőre tehát úgy döntöttem, csak az Egerre koncentrálok, az itteni életemre, a válogatottat pedig elengedem. Egy időre legalábbis egészen biztosan – fogalmazott Somhegyi Noémi.

Kis Szabó Ervin/egrivizilabda.hu

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában