ASZTALITENISZ

2017.12.18. 12:29

Szépnek tartják Timafalvi helyezését

B. Cs.

Timafalvi Gergely bizonyította tudását Fotó: Lénárt Márton

Halványabb gyengébb kezdés után a hétvégére szépen „összerakta” magát Timafalvi Gergely. A sportág egri húzóembere előbb a felnőtt Top 12 viadalon állt asztalhoz, majd a 2017-es magyar ranglista alapján a Versenyek Versenye (VV) 10 millió forintos összdíjazású – top 16-os – küzdelem résztvevője volt. A 19 éves játékos a Top 12 előtt a ranglista 16. helyét foglalta el, így hogy biztos legyen a VV-n történő részvétele, nem végezhetett utolsó helyen a Top 12-n. Ez sikerült is, mivel Molnár Krisztián (BVSC) legyőzésével a 9–10. helyen ért célba, s ezzel bebiztosította indulását. Csoportjában a többszörös magyar bajnok celldömölki Fazekas Péter, az idei év magyar bajnoka, egyben a válogatott egyik húzóembere, Szudi Ádám, és a BVSC vietnami származású játékosa, Do Phong Nam várta.

Timafalvi Gergely bizonyította tudását Fotó: Lénárt Márton

– Tudtuk, hogy borzasztó nehéz lesz meccset nyerni – fogalmazott Kovács Kinga, az EVSI-Pálosi AK elnöke. – A csoport első három helyezettje jutott a főtáblára, titkon reméltük, ez hátha sikerül. „Tima” az első mérkőzését 3:0-s előnyről vesztette el Fazekas ellen 4:3-ra, majd 4:3-ra maradt alul Do Phong Nam-mal szemben. A Németországban profiskodó Szudi ellenében 3:0-s hátrányból fordított és nyert döntő szettben. A csoportban körbeverés alakult ki, Gergő harmadikként továbbjutott, majd a nyolc közé kerülésért 4:0-s vereséget szenvedett a Svédországban játszó Kosiba ellen, és kikapott Lakatos Tamástól is. A 11–12. helyért a döntő szettben 13:11-re győzte le a verseny legfiatalabb résztvevőjét, Juhász Patrikot, így a 11. helyen zárt, amit nagyon szép eredménynek tartunk.

A részletes eredmények megtekinthetők itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában