JEGYZET

2017.10.20. 09:07

Tartani a hitet

Gyöngyösön a mélypontról a sikerek mozdíthatják ki a közeget.

Sike Károly

Az aktív és pozitív jobban mutatna Fotó: Czímer Tamás

A B. Braun Gyöngyös szurkolóinál „kivágta a biztosítékot” a csapatukat ért kínos vereség. A férfikézilabda Magyar Kupa második fordulójában az NB I. B-ben kilencedik Balmazújváros fricskázta meg az élvonalbeli gárdát, tiszavirág életűre szabva a kupaszereplést.

Az elkeseredett drukkerek a klub hivatalos Facebook-oldalán indítottak panaszáradatot, miszerint: ezt így kellett volna, ezt úgy! Ő minek jött ide, vele mit akarunk?! Ja, és „természetesen” mindenki mondjon le! Kritika, bírálat, ítélkezés. Gúny és irónia. Teszik ezt jobbára azok, akik az elkövetkezendő sikerek esetén minden bizonnyal szemrebbenés nélkül ölelnék keblükre azokat, akikbe ma forró fejjel „belemarnak”.

Az aktív és pozitív jobban mutatna Fotó: Czímer Tamás

A csalódottság persze érthető. A fent említett élcelődések helyett azonban az alázat, a türelem, a hit és az egység erősítése lehet célravezetőbb. Két hónappal a bajnokság kezdete után pálcát törni és a csapatra „gyújtani a csarnokot” még drámaibb következményeket vonhat maga után.

Negyvennyolc órával a megrendítő hajdúsági kudarcot követően a kézilabdázóknak tiszta fejjel és hatalmas szívvel kellene pályára lépni Cegléden, ahol már bajnoki pontokért zajlik a küzdelem. A mélypontról a sikerek mozdíthatják ki a közeget, amelynek a győztes mérkőzések adhatják meg a kezdőlökést. A játékosok ma rácáfolhatnak az őket bíráló „szurkolókra”.

Itt az ideje, hogy Gyöngyös is megmutassa erejét.

Sike Károly

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában