labdarúgás

2017.07.27. 11:34

Veres Dénes hálás a sorsnak

Az 55 éves kapus egyik oka a maradásra a futball feltétlen szeretete.

Bódi Csaba

Veres Dénes. Számíthatnak rá Fotó: Benke Péter

„Dini papa” segít a megyei I-ben is. Noha a bélapátfalviak kapusa, Veres Dénes és a BSKE fiataljainak labdarúgásról alkotott véleménye, és hozzáállása jelentősen különbözik, az 55 éves hálóőrre továbbra is számíthatnak a nyáron megyei kettes bajnoki címet ünnepelt gárdánál. Annál a csapatnál, amelyben Papának kettős öröm adatott meg: a fiával egy csapatban jutott a csúcsra, valamint ilyen ifjú gárdával végzett az első helyen. A 25 éves védő, Gábor a következő szezont azonban már nem a bélapátiaknál kezdi, hanem a BLSZ-ben szereplő Magyar Utánpótlás Nevelésért SE színeiben.

Veres Gábor és Veres Dénes. Bajnok fiú, bajnok apa Beküldött fotó

– Gábor Budapesten él, a fővárosban dolgozik rendőrként, a megyei I-es indulással járó kötelezettségeket már nem tudja felvállalni, így inkább eligazolt, amit egyfelől nagyon sajnálok, másrészről viszont teljesen megértek – fogalmazott az édesapa. – Köszönöm a sorsnak, hogy a bajnoki címet a fiammal együtt élhettem meg, ez olyan nagyszerű érzést jelentett, ami nem pótolható mással.

Veres Dénes szinte az egész őszt végig védte a megye kettőben, és tavasszal is mindig kész volt a beugrásra, mint ahogy így lesz ez egy osztállyal feljebb is.

Veres Dénes. Számíthatnak rá Fotó: Benke Péter

A klubhoz edzőként visszatért Varga Ivánnal együtt Tarnaleleszről ugyan kapus is érkezett Király Dániel személyében, ám a 19 éves játékos részleges térdszalag-szakadással bajlódik, míg az ifi kapus, Szeruha Gergő munkahely-változás miatt távozott, így Papa szolgálatai nélkülözhetetlenek. A másik „helyi legenda”, a 44 éves Bajzát Zsolt leállt, Mező Gábor pedig várhatóan Mikófalván folytatja, de az újonc kerete erősödött, ugyanis Malacsik Krisztián visszaigazolt Tarnaleleszről, de a megyei III. osztály gólkirálya, a 38 találatot elért recski Suha Balázs is Bélapátra szerződött.

– A koromra vonatkozóan hallom a kritikát nézőtérről, és többször elhatároztam már, hogy befejezem, ám két érv mindig szólt a folytatás mellett – tette hozzá Veres Dénes. – Az egyik ok a maradásra a futball feltétlen szeretete, a másik pedig a segítség, amivel a klubot szolgálhatom addig, amíg erre igény mutatkozik.

Ébresztőt fújtak a szalókiak

A hétvégén az immár Farkas Simon edzette ózdiaknál pályára lépő bélapátfalviak már három felkészülési mérkőzésen jutottak túl, Az Egerszalóktól elszenvedett 5–1-es vereség „felébresztette” az újonc gárda fiatal, ezzel együtt jó irányba haladó játékosait, akik a második meccsen már csak 5–4-re maradtak alul Bajiékkal szemben úgy, hogy 3–1-re vezettek. A harmadik meccsen a borsodnádasdiakat 1–0-ra legyőzték Bársony Dánielék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában