VÍZILABDA

2018.04.24. 16:10

ZF-Eger: most indul a bajnokság

Most Cseh Sándornak főhet inkább a feje.

Fenyves Balázs

Lőrincz Bálint (6) nagyon nem szeretné, ha a szolnokiak visszafognák az egriek lendületét Fotó: Lénárt Márton

Három nap elteltével ismét a Szolnok ellen ugorhat medencébe a ZF-Eger férficsapata, ezúttal idegenben, és a bajnokság elődöntőjében.

A férfi OB I. elődöntőjének 1. mérkőzése:

SZOLNOKI VSC–ZF-EGER

Szolnok, Vízilabda Aréna, szerda, 16.00. V.: Petik, Dodog.

Lendületben kellene maradni. Vasárnap remek játékkal győzte le magabiztosan a címvédő Szolnokot a ZF-Eger gárdája, amivel a bajnokság középszakaszának egymás elleni két eredménye alapján, 3–3-ra alakította azt az állást, ahonnan elkezdődhet ugyanezen két csapat közös elődöntője. Mivel a csata az egyik fél hetedik megszerzett pontjáig tart, nem nehéz kiszámolni, valaki „meccslabdához” juthat. Mindenesetre most Cseh Sándornak főhet inkább a feje, ugyanis bár végül „csak” egy találattal bizonyultak jobbnak a mieink (8–7), a szolnoki szakember is elismerte, nem egy góllal volt jobb az Eger. Vagyis mikor mutatkozna komoly esély a szolnoki pályaelőny elvételére, ha nem most?

Lőrincz Bálint (6) nagyon nem szeretné, ha a szolnokiak visszafognák az egriek lendületét Fotó: Lénárt Márton

– Azt azért szögezzük le, hogy a vasárnapi vereség után egészen biztos, hogy kettőzött erővel mennek majd ellenünk, vagyis egy teljesen más összecsapásra számítok – rögzítette Lőrincz Bálint, az egriek saját nevelésű játékosa. – Azt sem szabad elfelejteni, hogy legutóbb, amikor Szolnokon játszottunk, nagyon beleszaladtunk a késbe, ezért továbbra is fent kell tartanunk az utóbbi időszakban mutatott fegyelmezettségünket. A vasárnap valóban jól sikerült. Mindig is ez a mi utunk, ha jól megy a védekezés, akkor bárhol, bárki ellen lehet győzelmi esélyünk. Most nyilván optimistán készülünk az elődöntő első ütközetére, azért utazunk a találkozóra, hogy ismét nyerjünk. Ez azért lenne nagyon fontos, mert az a célunk, hogy bajnoki címet szerezzünk, ehhez pedig a Szolnok elleni, idegenbeli sikerre mindenképp en szükségünk lesz. Szóval bizakodó vagyok, elszántan készülünk a mérkőzésre, és bízom benne, hogy hasonlóan alakul a forgatókönyv, mint három napja.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában