szavazás

2019.10.21. 11:20

Negyedik ciklusát kezdte el Verpeléten Farkas Sándor

Nagyon fontos lenne a szennyvízhálózat mielőbbi rekonstrukciója a városban.

M. H.

A város fő rendezvénye a Bor és Nóta Ünnepe

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila

A helyhatósági választásokat követően eldőlt, hogy a térségben egyedülálló módon a negyedik ciklusát kezdheti el Farkas Sándor. A polgármesternek négy kihívója is akadt, de sikertelen volt a próbálkozásuk, a régi-új vezető a szavazatok 41,58 százalékával győzött.

A városi képviselő-testületben öten ülnek majd ezentúl, Kissné Szabó Szilvia, Főczény Gábor, Ferenczi Zoltán, Tóthné dr. Kiss-Orosz Mária, Bányainé Dancs Zsuzsanna, valamint Stekkelpak Csilla. A rekorder városvezetőt arról kérdeztük, hogy milyen célokkal fut neki a következő öt évnek.

A város fő rendezvénye a Bor és Nóta Ünnepe Fotó: Márkus Attila / Heves Megyei Hírlap

– A vásárterünket 130 millió forintból éleszthetjük újjá, nagy reményeket fűzünk ehhez a fontos beruházáshoz. Verpeléten már Mária Terézia korában is tartottak elismert, nagy vásárokat. A környéken ugyanis sehol nincs jelentős állat- és kirakodóvásár, bízunk benne, hogy a miénk sok érdeklődőt vonz majd – részletezte. Hozzátette, a Fő terük is megújul jövőre. Elmondta, hogy a településen 185 millió forintból kétcsoportos bölcsőde is épül, valamint 139 millió forintból a Petőfi Sándor Közösségi Ház teljes energetikai korszerűsítése is megvalósul. Verpeléten nagy hangsúlyt fektetnek a szociális ellátásra, igyekeznek minden korosztály számára segítséget nyújtani.

A közép- és felsőoktatásban tanulóknak minden esztendő elején nyújtanak tanévkezdési támogatást, a jól tanuló helyi általános iskolások pedig év végén kaphatnak anyagi elismerést. Szavai szerint további tervei is vannak.

– Az egyik legégetőbb probléma a szennyvízhálózatunk állapota, teljes körű rekonstrukcióra lenne szükség, és szeretnénk a volt laktanya területét iparterületté nyilvánítani – emelte ki. Hozzátette, folyamatosan figyelik a Magyar falu program kiírásait is, amin csak lehet, elindulnak. Emellett szeretnének a köztereik karbantartására is új eszközöket vásárolni, 15 millió forint támogatásra nyújtottak be igényt, illetve egy elsősorban mozgáskorlátozottak szállítására alkalmas falubuszra is pályáztak. Fontos számára a kulturális élet is, nagy öröm minden évben a Bor és Nóta Ünnepe is, ami több ezer érdeklődőt vonz a városba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!