beruházás

2017.12.14. 11:34

Munkahelyeket teremt az új vágóhíd Ludason

Hamarosan beindulhat a baromfivágóhíd működése a településen – tudatta lapunkkal Vargáné Csengeri Mónika.

H. É.

A polgármester elmondta, hogy egy TOP-os nyertes pályázatnak köszönhetően valósulhat meg a nagyszabású beruházás, amelynek egyik legfontosabb hozadéka, hogy új munkahelyeket teremt.

– A Ludasi Mezőgazdasági és Szociális Szövetkezetünk hatvan­millió forintos uniós támogatást nyert. Ebből az összegből valósítjuk meg a baromfivágóhidat, mely a tervek szerint néhány hónapon belül üzemel is majd – tette hozzá.

A két éve alapított szövetkezetük hasznos a településnek, nemcsak azért, mert az önkormányzat által finanszírozott szociális étkeztetésben a teljes baromfihús-fogyasztást ebből fedezik, hanem mert új munkahelyeket is biztosít a közfoglalkoztatottaknak, illetve a nehéz helyzetben élőknek. Hozzátette: a projektnek köszönhetően a helyi szociális szövetkezetben hét embernek ad munkát a jövőben az új feldolgozóüzem.

Piacuk lehet

Vargáné Csengeri Mónika elárulta lapunknak azt is, további terveik is vannak. Egy huszonhétmillió forintos pályázat sikerében is bíznak, amelyből egy őstermelői piacot hoznának létre. Mindezek mellé egy szövetkezeti bolt megnyitását is kezdeményezi az önkormányzat. A polgármester szavai szerint még az idén eldől, nyernek-e. Azért is reménykednek, mert ezzel tovább fejlődhetne a gazdaság a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!