eger

2017.12.21. 20:19

Szebb világot festettek elénk

Lokálpatrióta művész alkotásaiból nyílt személyes tárlat Egerben.

Süli K.

Álom címmel nyílt tárlat csütörtökön a Bródy Sándor Könyvtárban, Rostás Bea Piros szobrász, és Estela Jugovic Lalevic szerb festőművész alkotásaiból.

A kiállítás megnyitóján a hangulatra sem lehetett panasz Fotó: Huszár Márk

Az esemény Turcsányi Sándor „Turpi” zeneszerző előadásával vette kezdetét, majd Sata Árpád színművész elevenítette fel a szobrásznővel való első élményét, majd egyik kedvenc versével vezette fel a tárlatot.

A kiállítást Tőzsér Istvánné Andrea, a könyvtár igazgatója nyitotta meg, aki úgy fogalmazott, Rostás Bea Piros igazi lokálpatriótaként alkot, sokat tesz a város képzőművészeinek népszerűsítéséért, és magát a megyeszékhelyt is rendszeresen népszerűsíti külföldi útjai során. Több külföldi vendégművésszel nyílt már közös tárlata Egerben, most éppen az anyósával, ami tovább növeli a kiállítás személyességét. Bea bemutatott művei elsősorban az otthonkeresésről, valamint a társra találás boldogságáról szólnak, hiszen csak nemrégiben, néhány hónapja házasodott meg, Estela művein pedig egy tisztább, szebb világ elevenedik meg a szemünk előtt.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában