Kisnána

2018.09.04. 09:29

Bár csak részlegesen, de idén korszerűsítik az egészségházat

Kistelepülési Önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatása címen a helyhatóság tulajdonában lévő épületek felújítására, továbbá fejlesztésére egymillió-hatszázezer forintot nyert el az önkormányzatunk – tájékoztatta a Heolt Paulenka László.

H. É.

Hamarosan megszépül az épület külseje Fotó: Czímer Tamás

A település vezetője még azt is elárulta, hogy az elnyert támogatásból az egészségház épületét újítják meg, ami már régi óhajuk volt.

– Sajnos, nem nyert az a pályázatunk, amelyből az egész épület korszerűsítését meg tudnánk valósítani, így csak részlegesen tudjuk rendbe tenni a már évek óta rekonstrukcióra váró egészségházunkat. Pedig a már legalább négy évtizede használt és még soha fel nem újított épületre jócskán ráférne a karbantartás – fűzte hozzá a polgármester.

Hamarosan megszépül az épület külseje Fotó: Czímer Tamás

Elmondta, ebből az összegből a homlokzatcsere és az elavult nyílászárók cseréjére futja. A csaknem három és fél millió forintos önerő bevonásával, s egy másik nyertes támogatásból – félmillió forint értékű szigetelőanyag-csomagnak köszönhetően – azonban hamarosan elkezdődhetnek a kivitelezési munkák.

Címkék#fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában