vándorgyűlés

2017.08.24. 16:50

Egerbe jönnek az ország közgazdászai

A konferencia központi témái között idén is meghatározó lesz a versenyképesség és az innováció.

T. B.

Thomas J. Sargent

Öt év után tér vissza Egerbe a Közgazdász-vándorgyűlés: a 2012-es, ötvenedik konferencia után ismét a város ad otthon 2017. szeptember 7–9. között a magyar közgazdászok legrangosabb és legnagyobb éves összejövetelének.

A konferencia központi témái között idén is meghatározó lesz a versenyképesség és az innováció. Az 55. Közgazdász-vándorgyűlés két plenáris és 16 szekcióülésén csaknem 150 előadó osztja majd meg gondolatait a több mint hétszáz tagú, hazai és határainkon túli magyar közgazdászokból álló hallgatósággal. A nyitó előadást az eszközárbuborékokról Thomas J. Sargent Nobel-díjas közgazdász tartja szeptember 7-én, csütörtökön, 14 órától.

Thomas J. Sargent

A Pénzügyi Szakosztály Digitalizáció, fintech, bankvezérek címmel rendez programot több hazai állami és magánbank vezetőjével. A robotok már a spájzban vannak címet viselő szekcióülésen szó esik majd a mesterséges intelligenciáról, az Ipar 4.0 aktuális és várható trendjeiről és az energetikai ipar robotizálásáról.

A Magyar Közgazdasági Társaság többi szakosztálya egyebek között a turizmusról beszélget, illetve a sportgazdaságról, például a magyar labdarúgásról. Ön­álló szekciót kap a bor, több helyi előadóval (Tarsoly József, Simkó Zoltán, Kovács Nimród), s hozzájuk kapcsolódik a Munkaügyi Szakosztály kerek­asztal-beszélgetése a borágazat munkaerőpiacáról.

T. B.

Címkék#egér#ipar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!