eger, gyula

2018.02.27. 14:20

Egri dobós lett a legjobb helyesíró

Négy kategóriában, gimná­ziumi, szakgimnáziumi, szakközépiskolai és határon túli iskolák több mint száz tanulója mérte össze tudását.

Berecz R.

A Dobó István Gimnázium 12. a osztályos tanulója lett a legjobb helyesíró a hétvégén megrendezett Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-­medencei döntőjén. A harmincadik alkalommal szervezett megméretést a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégiumban tartották, ahol kategóriában Tajti Anna kiemelkedően teljesített. Felkészítő tanára, Batári Antal portálunknak elmondta, egy iskolai és egy megyei szintű fordulót követően jutott tovább tanulója a Kárpát-medencei döntőbe.

Hozzátette, most összesen négy kategóriában, gimná­ziumi, szakgimnáziumi, szakközépiskolai és határon túli iskolák több mint száz tanulója mérte össze tudását. Az írásbeli típusú döntőn a versenyzőknek két részben kellett teljesíteniük, tollbamondásban és egy helyesírási teszten. Tajti Annát és felkészítő tanárát az Implom-díj mellett tárgyi jutalmakban is részesítették.

Címkék#egér#Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában