gyöngyös

2017.12.18. 20:24

Elismerés az évtizedes támogatásért

Mecénás díjat adományozott az egyetem a mátraaljai városnak.

H. É.

A díjat dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora adta át Fotó: Czímer Tamás

Az önkormányzat a gyöngyösi felsőoktatás ötvenöt éves fennállása óta folyamatosan támogatja az intézmény fejlődését – hangsúlyozta dr. Bujdosó Zoltán. Az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusának főigazgatója a hétfői évzáró ünnepségén kiemelte, a Pro Academiae Agriensis – Mecénás díjat azok kaphatják, akik az egyetemet támogatják, hírnevét öregbítik.

– A város vezetése mindig is kicsit magáénak érezte intézményünket, korábban területeket, szabályozásokat, később a szellemi tőke fejlődéséhez szükséges feltételeket is biztosította. 2017-től évente négy egyetemi hallgatónknak ösztöndíjat is felajánlott, ezzel nemcsak a hallgatói létszám növekedését, hanem a küldetésünk megvalósítását, a fiatalok helyben tartását is elősegítette – hangsúlyozta a főigazgató. A polgármester szavai szerint nemcsak büszkének kell lennünk, hogy van egyetemünk, hanem továbbra is segítenünk kell. Ünnepi műsorral ezúttal külföldi hallgatók léptek fel, majd évértékelővel és ebéddel zárták az idei évet.

A díjat dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora adta át Fotó: Czímer Tamás

 

Címkék#gyöngyös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában