eger

2017.12.22. 20:39

Elkészült a városfal, „sínen van” az M25-ös

Hét milliárdból épül a nemzeti úszó- és vízilabda központ.

P. A.

Habis László és Nyitrai Zsolt (Fotó: Nemes Róbert)

Jelentős mérföldkövéhez, az első látható eredményéhez érkezett a Modern Városok Program a megyeszékhelyen: helyreállították a XVI. század második felében épült városfal 140 méteres szakaszát a Bródy Sándor és a Csiky Sándor utca között. Habis László polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón felidézte: az egri önkormányzat 2015. áprilisában írt alá egy ötpontos megállapodást a kormánnyal, s ennek fontos eleme az egri vár felújítása. Jóllehet – emlékeztetett a városvezető –, eredetileg nem szerepelt a kormányhatározatban a városfal rekonstrukciója, végül a Zárkándy-bástya felújításával együtt ezt is sikerült bevonni a fejlesztéssorozatba.

– Mára birtokunkban van a jogerős építési engedély, amely alapján megkezdődhet a vár főbejáratának átépítése, ott egy fogadóépület kialakítása, de lehetőség nyílik egyebek között a Varkoch-kapubástya újjáépítésére és a zászlódomb fejlesztésére – mondta Habis László hozzátéve: 4,8 milliárd forintból pedig elindulhat gótikus palota rekonstrukciója, és a Provizori palota újjáépítésének tervezése.

Habis László és Nyitrai Zsolt (Fotó: Nemes Róbert)

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, országgyűlési képviselő a Modern Városok Program további elemeiről szólva kijelentette: a terveknek megfelelően halad az Egert az M3-as autópályával összekötő út építése, elindult a 6 milliárd forintból kialakítandó intermodális csomópont szakmai előkészítése, s pénteken megérkezett Egerbe az a támogatói okirat, amely 7 milliárd forintot biztosít a nemzeti úszó és vízilabda központ kialakítására.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában