Heves Megyei Hírlap

2017.08.24. 18:15

Júniusban stagnált az ipar

Az országos átlagtól elmaradó bővülést produkált júniusban szűkebb hazánk ipara.

A hatvani Bosch-cég termelése is bővült Fotó: Albert Péter

Míg Magyarországon az ipari termelés volumene négy százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, addig Heves­ben csak 2,3 százalékos volt a plusz, igaz, a régió összességében is csak stagnált nyár elején. Bővültek a megrendelések, főleg a külföldiek, de az összes rendelésállomány elmaradt a tavalyitól.

Az év első hat hónapjában a termelés országosan 5,6 százalékkal növekedett. Heves megyében hatszázalékos volt az emelkedés, a társaságok 648,5 milliárd forintnyi terméket állítottak elő. A régió növekedése 4,7 százalékos volt az első félévben.

A hatvani Bosch-cég termelése is bővült Fotó: Albert Péter

A KSH statisztikái szerint az első hat hónapban az összes értékesítés kétharmadát adó külpiaci eladások volumene 5,8 százalékkal, az egyharmadot képviselő hazai értékesítésé 3,8 százalékkal nőtt. Az egy alkalmazásban állóra jutó ipari termelés 2,1 százalékos növekedése a legalább öt embert foglalkoztató vállalkozások körében 3,2 százalékos létszámbővülés mellett következett be.

T. B.

Címkék#ipar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában