maklár

2017.12.03. 11:49

Hurka, kolbász, jó hangulat

Tizedszer nyitották az adventet Makláron szombaton a Röfifesztivállal.

G. R.

A fesztiválon remek hangulattal várták a látogatókat Fotó: Korsós Viktor

A makláriakat és a környéken élőket csábító programok ugyan csak délután kezdődtek, de ahhoz, hogy az esti Röfi-kóstoló elkészülhessen, hajnalban disznóvágással indult a program.

– Idén is népszerű volt a, most már nyugodtan mondhatjuk, hagyományos decemberi programunk, a Röfifesztivál. Összesen ezerötszáz adag hurka, illetve kolbászkóstolóért állhattak sorba a vendégek, s el is fogyott valamennyi – foglalta össze a a Heolnak Hanuszik Csaba polgármester.

A településen minden ünnepi fénybe öltözött december elejére. Az utcák díszkivilágítása mellett, az idén világító rénszarvascsalád is várja a karácsonyt a templom előtti parkban.

A fesztiválon remek hangulattal várták a látogatókat Fotó: Korsós Viktor

A Röfifesztiválon most is a falu civil szervezetei kínálták a forralt bort, forró teát a tizenegy sátorban, ahol maguk készítette süteménnyel is hívogattak. A forró adventi italok mellé pedig program is dukált: délután a katolikus templomban a kicsiknek szóló Varázsvirgács mesejátékkal nyitottak. Az első adventi gyertyát a polgármester gyújtotta meg a Melódia Kamarakórus éneke után. A Búzavirág Népdalkör karácsonyi dallamokkal teremtett hangulatot, de felléptek Tűzzsonglőrök is.

Az eseményre ellátogatott a Mikulás is, sőt a sátrában egyedi családi fotók készültek az ünnepre. Az óvodások pedig feldíszítették a falu karácsonyfáját is.

Címkék#Maklár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!