Bükk-vidék

2017.08.18. 13:39

Eltérő kultúrájúak, de azért jól kiegészítik egymást

Megjelent a Bükk hegység vonzásában című kötet, amelyet július végén Balaton községben mutattak be. A kiadvány 4800 példányban jelent meg, könyvtári állományba is bekerül.

T. B.

A könyvet Balatonban mutatták be Fotó: Tóth Balázs

– Úgy gondoltuk, hogy ez a könyv azé a nyolc településé lenne, amelyhez kötődünk. Az önkormányzatok választották a szöveget és a képeket is. Bízunk abban, hogy minél több emberhez eljut, s lesz hozadéka, hiszen ezek a települések eltérők, de kiegészítik egymást – mondta Zakkar Sándor, a Vidróczki Fotókör vezetője.

A könyvet Balatonban mutatták be Fotó: Tóth Balázs

Dr. Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója kifejtette, ennek a tájnak a természeti és az emberek által létrehozott értékei megérdemlik a figyelmet.

– Csak azt tudjuk szeretni, amit ismerünk, ezért fontos a kötet, amelyet helybéliek, a Vidróczki Fotókör tagjai készítettek, szép példát adva lokálpatriotizmusból. Annyi ritka kincs van itt, hogy akár egy hetet is el lehet tölteni úgy, hogy mindig találunk újat, érdekeset. Gál Cecília ötletgazdaként, a megvalósítás motorjaként is sokat tett a kötetért – közölte a geográfus.

T. B.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában