heves megye

2017.12.14. 19:44

Megújultak megyénk hivatali épületei

Húsz hivatali épületet érintett az az energetikai korszerűsítés, mely több mint egy milliárd forint támogatásból valósulhatott meg, s melynek projektzáró eseményét csütörtök délelőtt tartották a megyeházán.

J. H.

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott köszöntőjében elmondta: az épületek korszerűsítése a dolgozók és az ügyfelek érdekeit is szolgálja. Kiderült, hogy a húsz épület között volt olyan, amit még sosem érintett nagyobb átalakítás.

A projektet Lukács Gábor, a megyei kormányhivatal osztályvezetője, a projekt pénzügyi vezetője ismertette részletesen.

Beszámolójából kiderült, hogy a húsz épület közül tizenkilenc már elkészült, s mindössze egy épület átadása maradt a következő évre.

Egerben, Gyöngyösön, Hatvanban, Füzesabonyban és Hevesen találhatóak megyénkben felújított hivatali épületek, egy pedig Balassagyarmaton. Egyebek között a nyílászárók cseréjét, a homlokzat és a födém, a fűtésrendszer és a világosítás korszerűsítését tudták megoldani a támogatásból.

A projektzárón dr. Kovács Zoltán államtitkár elmondta: az épületek megújulása fontos lépés volt, a fejlesztések pedig a jövő évben például az informatikai korszerűsítéssel folytatódnak.

Címkék#heves megye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!