maklár

2017.12.30. 14:31

Rekorddal zárult az utolsó megyei véradás

Jótettel zárták az évet Makláron.

Süli K.

Sok ember részt vett az esztendő utolsó megyei véradásán Beküldött fotó

Kiemelkedő sikerrel zárult a hagyományos év végi véradás Makláron, december 29-én 177-en jelentkeztek, hogy tű alá tartsák a karjukat. Ilyen magas részvételi arány egy ekkora település tekintetében országos szinten is egyedülálló.

– Nagyon büszke vagyok, már több éve rendezünk év végi véradást, eddig mindig bőven száz fölött volt a donorok száma, de most voltak a legtöbben – árulta el Hanuszik Csaba, a község polgármestere, aki egyben az esemény főszervezője is volt. Kiemelte, a magas részvételi arány valószínűleg annak köszönhető, hogy igyekezett minden maklárit személyesen meghívni a véradásra.

Sok ember részt vett az esztendő utolsó megyei véradásán Beküldött fotó

– Az esemény előtt a közösségi médiát kihasználva sok helyivel felvettem a kapcsolatot, levelet írtam nekik, hogy örülnék, ha jönnének, de hagyományosan, levélben is értesítettük véradóinkat. Nagyon sok fiatal eljött, de a szomszédos Nagytályáról és a környékbeli településekről is érkeztek donorok. A hangulat remek volt, bár a véradásnak hivatalosan este hatkor vége volt, többen még este tízkor is a helyszínen beszélgettek. Remek közösségépítő hatása is van a rendezvénynek – árulta el Hanuszik Csaba.

Címkék#Maklár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!