pétervására

2018.02.11. 10:00

Tabuk nélkül a méhnyakrákról

Diáklányokkal beszélgettek a szűrés, megelőzés fontosságáról.

B. K. ,

Pétervásárai középiskolás lányokkal találkoztak a Parádfürdői Kórház Egészségfejlesztési Irodájának munkatársai február elején. A szakemberek a méhnyakrák-, az emlőszűrés fontosságára hívták fel a figyelmet, valamint, a HPV-oltás megelőző funkciójáról beszélgettek a diákokkal.

- Irodánk csatlakozott az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héthez. Az FM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumának vezetése nyitottan fogadta a kezdeményezésünket, és egy több programból álló egészségfejlesztési sorozatot tudunk az intézmény diákjainak és a tanárainak együttműködésével megvalósítani. Ennek része volt a méhnyakrák megelőzési hét keretében elhangzott előadás is, ahol kötetlenül, fesztelenül, tabuk nélkül beszélgettünk az iskola diáklányaival szűrésről, a védőoltásról és a saját egyéni szerepükről a betegség megelőzésében. Tavasszal különböző szűrési panelekkel fogjuk a diákok és az itt dolgozók egészségi állapotát feltérképezni és egyéni tanácsadással segíteni őket az egészségtudatosabb életvitel, táplálkozás megtalálásához – mondta Szakács Ibolya az EFI szakmai vezetője.

A szakmai vezető hozzátette, az idei évben a lelki egészség program keretében Pétervására állandó helyszíne a parádi kórház ez irányú szakmai munkájának. A mentálhigiénés munkatársak a gyermeket nevelő családokkal való munkában a város és körzete védőnőinek tartós együttműködését keresik, aminek biztató programeleme, hogy a szakemberek becsatlakozva az óvodai, iskola szülői értekezletekbe az online tér és elektronikus eszközök káros hatásairól beszélgetnek majd a szülőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában