heves megye

2017.08.24. 18:53

Több új lakás épül a megyében

A KSH adatai szerint az első félévben 16 helyett 34 új lakást adtak át Heves­ben, ezek átlagos alapterülete nagyobb 140 négyzetméternél, ami országosan toronymagasan a legnagyobb méretet jelenti.

T. B.

Jóval több lakás épül az idei esztendőben, mint tavaly. A KSH adatai szerint az első félévben 16 helyett 34 új lakást adtak át Heves­ben, ezek átlagos alapterülete nagyobb 140 négyzetméternél, ami országosan toronymagasan a legnagyobb méretet jelenti.

Új engedélyt 129 helyett 303 lakásra adtak ki, ezek összesen 97 lakóépületben helyezkednek el, míg tavaly csak 51-re adtak ki papírt a hatóságok. A lakóépületek összes alapterülete 12 ezerről 36 ezer négyzetméterre nőtt, a tervezett ingatlanok tehát jóval nagyobbak, mint amelyekre egy évvel ezelőtt kértek engedélyt. Nem lakóépületből minimális volt az emelkedés, 120 helyett 127-re adtak ki építési engedélyt, de közöttük vannak nagy méretűek is, hiszen az összes alapterület 60,7 ezerről 109 ezer négyzetméter fölé jutott.

Az országban június végéig ötezer új lakás épült, majdnem a felével több, mint egy éve. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma megközelíti a 20 ezret, ami 40 százalékos emelkedés egy év alatt.

T. B.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában