Heves Megyei Hírlap

2021.04.13. 22:38

Tündérszépek/Buzás Vanda

A 19 éves Buzás Vanda képviseli szűkebb hazánkat a Tündérszépek szépségverseny hétfőn kezdődő országos döntőjében. A sokoldalú egri lányt alaposan kifaggattuk a nagy megmérettetés előtt. Szóba került a megyei- és regionális forduló, az állatok, a koronavírus, de még Leonardo DiCaprio is.

Tóthpál Zoltán

Tóthpál Zoltán

- Először továbbjutottál a megyei előválogatóból, aztán a regionális fordulóban is téged választott ki a szakmai zsűri. Gondoltad volna?

- Bevallom, hogy eléggé meglepett, előzetesen nem számítottam rá, hogy ilyen sokáig eljutok majd a versenyben. Persze titkon reménykedtem benne, hogy sikerülni fog, de finoman szólva sem voltam biztos benne. Mit is mondhatnék, nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy továbbjutottam. Hatalmas löketet jelent ez számomra, hogy jól érezzem magam a bőrömben.

- Mostantól te vagy Heves megye Tündérszépe. Hogy tetszik a jelző?

- Aranyos, kedves megnevezés, de inkább bóknak veszem. Nagyon örülök neki, hogy én érdemelhettem ki ezt a címet.

- Barátok, ismerősök, mondtak ezt-azt? Őszintén!

- Mindenki gratulált, negatív véleményt szerencsére senkitől nem kaptam. A családom, barátaim, ismerőseim is nagyon örültek a sikeremnek. Olykor viccelődnek is velem, hogy mostantól menőzhetnek, mert ismernek. Szerencsésnek tartom magam, hogy mindenki abszolút mellettem állt és támogatott a versenyben.

- Azért gondolom, nem álltál sosem hadilábon a bókokkal. Vagy tévedek?

- Őszintén szólva sosem gondoltam magam kiemelkedően szépnek. Persze a környezetemben előfordult, hogy olykor kaptam kedves bókokat. A szépségversenyre is édesanyám biztatására jelentkeztem, ő mondogatta, hogy bőven lenne esélyem a mezőnyben. Végül igaza lett.

- Milyen ember Buzás Vanda?

- Vidám, aki minden kalandba szívesen belevág, ami éppen az útjába kerül. Próbálok mindig pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. Nagyon szeretem az állatokat; van kutyám, macskám, mindenem! Belőlük merítek energiát a mindennapokra, ők adnak nekem erőt ahhoz, hogy még egy rosszabb napon is jókedvem legyen.

- Kiderült a rövid bemutatkozó szövegedből, hogy fogtechnikusnak tanulsz. Mégis hogy jött az ötlet?

- Középiskolában rajztagozatos voltam, és tudni kell rólam, hogy a kézműves dolgok mindig is közel álltak hozzám. Aztán többször gondolkoztam azon, hogy mi legyek majd, ha nagy leszek. Megláttam ezt a lehetőséget, és már elsőre is barátságosnak tűnt, némi utánaolvasás után pedig egyre otthonosabban éreztem benne magam. Úgy gondolom, az embereknek is sokat tudok ezzel segíteni, hiszen ha egészséges a szájuk, akkor jobb életminőséget biztosíthatunk számukra. És persze, nekem is fontos, hogy szépek legyenek a fogaim.

- A Facebook-oldaladra kattintva pedig az látszik világosan, hogy a lovaglás a szenvedélyed.

- Már nyolc éve lovagolok, talán ez az egyetlen dolog, ami igazán ki tud kapcsolni. Ilyenkor mindig csak én, a ló és maga a feladat van, amit el kell végeznem. Amikor lovon ülök, nem számít, hogy kócos a hajam, vagy éppen koszos vagyok, mert ilyenkor csak a lovakkal ápolt kapcsolat létezik. Igaz, hogy nem tudnak beszélgetni velem, de bármi bajom van, a lovak mindig felvidítanak. Kiállok az állatvédelem mellett is, minden állatom mentett és befogadott, számomra ez egy lényeges dolog.

- Gondterhes időket élünk, ahol a koronavírus-világjárvány határozza meg mindennapjainkat. Téged mennyire érint nehezen a mostani helyzet?

- Gyökeresen megváltozott az életem, sokkal kevesebbet vagyok az emberek között, a kapcsolataim szinte csakis a szűk baráti körre csökkentek le. És nem feltétlenül a bulikra gondolok, de alig akad szórakozási, kikapcsolódási lehetőségem. Megnehezedett a kapcsolattartás is. Jó lenne már elmenni egyet kávézni, vagy utazni egyet igazán stresszmentesen. Mégis, ami talán a legjobban zavar, hogy úgymond arc nélküli emberekké lettünk. Természetesen nem a maszkviselés ellen beszélek, de szomorú, hogy szürke emberekké váltunk az utcán, ahol az arcunkat nem is lehet látni.

+++KERET+++

Villámkérdések:

- Brad Pitt vagy Leonardo DiCaprio?

- Leonardo DiCaprio!

- Kiadós pihenés otthon vagy egy nagy buli a diszkóban?

- Mindenképpen a pihenés otthon.

- Győzelem a kedvenc lovaspályádon vagy első hely a Tündérszépeken?

- Nehéz választás. De most inkább a Tündérszépeket mondanám.

Kepala: Buzás Vandáért szoríthatunk a Tündérszépek országos döntőjében Fotó: beküldött

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!