2017.07.16. 08:29
Villámgyors csokis-lekváros tejszínes desszert
A gasztronómiaoldalon folytatjuk a Stiller Tamással készülő grillsorozatunkat, amelyben most egy nagyon egyszerű desszert receptjét osztja meg Olvasóinkkal.
Grilles desszert Fotó: Korsós Viktor
Ugyan Tamás grillt használt a sütéshez, ha nekünk nincs ilyen profi készülékünk, egy gázsütő is megteszi. A lényeg, hogy jó forró legyen, legalább 200 Celsius-fokos.
Nincs is másra szükségünk, mint egy négydarabos mini porcelánedény-készletre, hivatalos nevén szufléformára.
– Az egész nem tart tovább hat percnél – mondta Tamás, és valóban igaza volt. A hozzávalók négy személyre: 2,5 deciliter habtejszín négyfelé osztva; formánként 2 darab babapiskóta vagy keksz, 3 kávéskanál házi lekvár és 2 kocka magas kakaótartalmú – minimum 74 százalékos – csokoládé. A forma aljára tesszük a kézzel elmorzsolt babapiskótát, rá a lekvárt, ezt felöntjük a tejszínnel, majd a ráhelyezünk 1–2 kocka csokit. A kis edénykéket az előmelegített sütőbe tesszük, és megvárjuk míg elkezd forrni a tejszín. Ezután várunk két percet, majd elzárjuk a hőt. Pár perc hűlés után már fogyasztható is a kiskanalas desszert, amit mentalevelekkel díszítünk.
SZ. E.