Felsőtárkány

2017.12.18. 16:49

Visszahozzák az őshonos fafajokat erdeinkbe

Háromszázötven millió forintos ráfordítással 350 hektárnyi erdőrészben állíthatják vissza az őshonos fafajták uralmát a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának sikeres pályázata nyomán.

S. S.

Ez derült ki hétfőn azon a projektnyitó rendezvényen amelyet a tárkányi faluházban tartottak. Köszöntőjében Rónai Kálmánné, a BNPI igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a 2020-ban záruló ciklusban kilencmilliárd forintnyi uniós pályázati pénzhez jutottak, az új ciklusban pedig eddig már ötmilliárdnál tartanak.

– Az idei esztendő minden hónapjára jutott egy-egy projektnyitó rendezvény – tette hozzá.

Az Őshonos fafajok a hazai erdőkbe – Tájidegen erdőállományok és fásítások átalakításának megkezdése, erdők természetvédelmi kezelése a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén elnevezésű program lényegéről előbb annak koordinátora, Szabóné Pap Hajnalka tartott rövid előadást, majd Kovács Árpád erdészeti vagyongazdálkodási referens és Szmorad Ferenc okleveles erdőmérnök mondtak el részleteket a 2022. januárjában záruló programról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában